• Een wandeltocht tijdens de editie van 2017.

    Archief BDU Media

Flink aantal deelnemers bekroont wekenlange inspanning NijkerkChallenge

NIJKERK Voor de zesde keer vindt de eindweek van de Nijkerk Challenge plaats, dit jaar van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 september. Naar verwachting zo'n zestig tot zeventig wandelaars lopen dan vier dagen lang een afstand van 5, 10 of 15 kilometer. Zij hebben hiervoor een half jaar lang met elkaar getraind met als doel gezonder en fitter te worden. Bij de Challenge gaat het om in beweging komen, samen wandelen, gezelligheid, vitaler voelen. De Nijkerk Challenge 2019 is georganiseerd door Stichting Gezondheidscentra Nijkerk in samenwerking met Nijkerk Sportief en Gezond en wordt (financieel) ondersteund door de gemeente Nijkerk.

De Nijkerk Challenge is bedoeld voor alle volwassenen en ouderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het actiever worden. Vanaf april is er een half jaar lang wekelijks met een enthousiaste groep gewandeld in en rondom Nijkerk, onder begeleiding van zorgverleners van de Gezondheidscentra, buurtsportcoaches en ervaren wandelaars. Ook waren er beweeg clinics met sport, spel, conditie en balans. Zo werd toegewerkt naar de uitdaging van de eindweek. Veel wandelaars blijven volgens de organisatie ook na de Challenge-periode in beweging.

In de eerste drie dagen van de Challenge lopen de deelnemers routes in de Soesterduinen, Apeldoorn en Uddel. Op de vierde en laatste Challenge-dag, zaterdag 28 september, sluit de groep wandelaars van de Nijkerk Challenge aan bij het slotfestival van de Nationale Diabetes Challenge in Den Haag. Circa vierduizend wandelaars uit heel Nederland ervaren hier een bijzondere dag met mooie wandelroutes en allerlei informatie en activiteiten rondom leefstijl.

Wethouder Harke Dijksterhuis geeft op 25 september het startschot voor de Challenge-week 2019. Dijksterhuis: ,,De gemeente Nijkerk ziet graag dat zoveel mogelijk mensen in Nijkerk gestimuleerd worden om meer te bewegen en op die manier bij te dragen aan hun eigen gezondheid. Vorig jaar heb ik een dag mee gewandeld. In de gesprekken die ik toen met de deelnemers had, werd me duidelijk hoe blij zij waren dat ze de uitdaging waren aangegaan. Niet alleen voelden zij zich beter. Ze genoten ook van de onderlinge sfeer. Ik draag dit initiatief dan ook een warm hart toe en wens de deelnemers veel succes."

Bas van de Goor, initiatiefnemer van de Nationale Diabetes Challenge, gaf afgelopen maart informatie over de Nijkerk Challenge tijdens de drukbezochte informatieavond in Nijkerk. Hij wist veel mensen te inspireren om mee te gaan doen. Dit leidde uiteindelijk tot een groep van ongeveer 75 deelnemers die 28 september vanuit Nijkerk met een bus naar Den Haag reist voor de slotdag van de challenge.