• Danny Brouwer scoorde zijn eerste competitietreffer tegen OWIOS

    Kees van den Heuvel

Opnieuw winst voor Veensche Boys

NIJKERKERVEEN Veensche Boys lijkt de winnende lijn weer te hebben gevonden aan het einde van de competitie. Zaterdag werd met 1-3 gewonnen bij OWIOS in Oldebroek. De nacompetitie is nog steeds mogelijk.

 

Het duel bij OWIOS werd voorafgegaan door een herdenking van de overleden assistent-trainer Jan Jans van de gastheren.

 

Het duel zelf werd gedomineerd door Veensche Boys, waarbij de spelers van OWIOS toch niet geheel scherp bleken. Na een half uur leidde het overwicht tot de 0-1 door Danny Brouwer, die daarmee zijn eerste competitietreffer voor de Boys aantekende. Voor de pauze viel ook de 0-2 en ditmaal was Brouwer het tussenstation voor doelpuntenmaker Ferdi van de Pol.

 

In de tweede helft gaf OWIOS meer tegenstand, vooral door het gebruik van opportunistisch spel. Het leverde enkele gevaarlijke momenten op voor het doel van Wessel Kroon en ook de 1-2 van Cornell Balk. Veensche Boys herstelde echter de verhoudingen in het veld. Glenn Geefshuijsen was succesvol na een hoekschop: 1-3.

 

De overwinning kwam niet meer in gevaar en Veensche Boys blijft bovenin meedoen voor promotie via de nacompetitie. Vreemd genoeg is er echter ook nog een (theoretische) kans op nacompetitie tegen degradatie.