Opnieuw ruime zege Sparta Nijkerk VR1

NIJKERK Woensdagavond moesten de dames van Sparta Nijkerk voor hun derde bekerwedstrijd aantreden tegen Rood-Wit '58 VR1 in Putten. Dat er veel scorend vermogen in de ploeg zit, werd al snel duidelijk; in de 4e minuut was er al de voorsprong voor Sparta Nijkerk. Eline Tingen schoot raak na een assist van Jivika van Loenen. Ondanks dat het spel van Sparta Nijkerk slordig oogde en het te veel meeging in het spel van Rood-Wit '58, werden er toch behoorlijk wat kansen gecreëerd. In de 21e minuut kreeg Eline Tingen een terechte penalty toegewezen, die ze zelf beheerst binnenschoot. Vlak voor rust kwamen er nog eens twee doelpunten bij, beide gescoord door Christianne van Bloemendaal. Hierbij sprong vooral de eerste in het oog, een mooi opgezette aanval met een afrondende een-twee tussen Rolien Taankink en Christianne van Bloemendaal.

Voor de tweede helft kregen de dames van Mirsad Abdulovic de opdracht de bal meer in de ploeg te houden en van achteruit rustig op te bouwen. Dit lukte bij vlagen aardig, maar had wel tot gevolg dat Rood-Wit '58 wat meer op de helft van Sparta Nijkerk te zien was. In de 73e minuut kreeg het zelfs een penalty, die via de binnenkant van de paal binnen werd geschoten. Omdat Sparta Nijkerk helaas de kansen niet meer wist te benutten, bleef het bij een stand van 1-4.

Met de maximale score van 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 15 voor en 2 tegen zijn de vrouwen van Sparta Nijkerk zeer overtuigend door naar de volgende ronde van de beker.

Op zaterdag 19 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma, de dames spelen dan een uitwedstrijd tegen vv Barneveld VR1.