• Harry Koelewijn

Open inloopuren Beweegloket

NIJKERK Nijkerk Sportief en Gezond opent Beweegloket voor alle inwoners. Het beweegloket van Nijkerk Sportief en Gezond is dinsdag 16 februari officieel geopend in gezondheidscentrum Corlaer.

Eerder deze maand presenteerden de buurtsportcoaches Mirjam en Marjo van Nijkerk Sportief en Gezond hun Beweegloket initiatief al bij de gezondheidscentra Corlaer en de Nije Veste.

Elke bewoner kan gratis beweegadvies op maat krijgen bij het beweegloket. Op deze manier hoopt de stichting (nog) meer inwoners van de gemeente Nijkerk in beweging te krijgen. Indien gewenst begeleidt de buurtsportcoach de inwoner naar de activiteit bij een vereniging of sportaanbieder. Ook kan de buurtsportcoach meer mensen zoeken om een passende sportgroep op te zetten met deskundige begeleiding. Naast het contact met de bewoners is de buurtsportcoach ook het aanspreekpunt voor de vereniging of sportaanbieder.

Marjo vertelt: ,,Voor kinderen en volwassenen zonder beperking zoek ik een geschikte beweegactiviteit. Bent u net komen wonen in de gemeente Nijkerk, loopt u met een rollator, heeft u overgewicht of diabetes en zoekt u een beweegvorm? Bel dan het Beweegloket Marjo de Groot, tel. 06-49980235 of mail naar marjo@nijkerksportiefengezond.nl. U vertelt wat uw wensen en mogelijkheden zijn en wij gaan samen op zoek naar een passende beweeg- of sportactiviteit. Bewegen is niet alleen goed voor uw gezondheid maar ook leuk om meer mensen te leren kennen. Twijfel niet meer en bel ons.´´

Mirjam legt uit: ,,Ik ben de buurtsportcoach voor aangepast sporten/Special Sports. Er zijn diverse beweegmogelijkheden voor mensen met hartproblemen, chronische ziektes, MS, fybromyalgie, CVA of kinderen en volwassenen met een fysieke beperking". Belt u gerust voor een advies op maat met Beweegloket Aangepast Sporten, Mirjam Hagenaar, 06-54127349 op dinsdag, woensdag en vrijdag". Ook kan iedereen mailen naar mirjam@nijkerksportiefengezond.nl.

Op de eerste dinsdag van de maand is het Beweegloket geopend in gezondheidscentrum de Nije Veste en op de derde dinsdag van de maand in gezondheidscentrum Corlaer. De inlooptijden zijn van 9.30 tot 11.00 uur. De coaches Mirjam Hagenaar en Marjo de Groot werken samen met de gezondheidscentra, zorgcentra, MEE, diverse stichtingen en natuurlijk met de verenigingen en de sportaanbieders. De zorgverleners in de gemeente attenderen hun cliënten ook op dit initiatief van Nijkerk Sportief en Gezond.