• Robin Utrecht

NVC-duo versterkt VVH

HARDERWIJK/NIJKERK Het kostte hem de nodige moeite, maar VVH-coach Michel Klappers heeft zijn eerste aanwinsten voor het nieuwe seizoen binnen. Spelverdeler Sander Verhoef en middenaanvaller André Huijser komen over van competitiegenoot NVC uit Nijkerk.

Verhoef (23) en Huijser (33) hebben twee keer meegetraind en speelden vorige week donderdag twee oefenwedstrijdjes met VVH tegen VVH 2 (1-1) en Forza Hoogland (2-0 winst) voordat ze hun keuze bekend maakten. ,,In Harderwijk is duidelijk een doelstelling uitgesproken om te promoveren en er staat een clubje jongens die heel graag willen. Ik wil graag helpen om die gasten kampioen te maken'', zegt Huijser, die vindt dat NVC niet daadkrachtig heeft gehandeld. ,,Het is bij NVC nog steeds niet geregeld wie de trainer wordt en er wordt niet echt gezocht naar nieuwe spelers. Ze hebben ook niet erg hun best gedaan om ons te houden.''

Verhoef noemt net als Huijser een groot verschil dat er bij VVH al wel een team en een trainer staat. ,,In Nijkerk is nog niks zeker en nu ik bij VVH heb meegespeeld zie ik dat er hier een goed team staat. Ik ga de concurrentie niet uit de weg, maar de uitdaging aan om volgend seizoen door te stromen naar de tweede divisie.''

Trainer Michel Klappers is blij met zijn aanwinsten. Doordat NVC zich via de p/d in de derde divisie handhaafde, moest hij daar meer moeite voor doen. ,,Ik had er wel een hoge hartslag van en ben blij verrast dat ze komen, anders had ik verder moeten zoeken. Onze selectie is nu aardig rond.'' Klappers is nog op zoek naar een passerloper en/of diagonaalspeler en heeft daarvoor de NVC-spelers Jeroen Groeneveld en Bernard van der Vegt op het oog.

Voormalig voorzitter - en NVC 1-speler - Bart Zijlstra is niet blij met de gang van zaken. ,,Als spelers met andere clubs mee gaan trainen zorgt dat voor onrust en maakt het voor een kleinere vereniging niet makkelijker om een trainer te vinden.'' NVC gaat na een proeftraining niet met Joyce van Beijnum uit Nieuwegein in zee.