NSC verliest in Opheusden

NIJKERK Het is NSC zaterdag niet gelukt om een passend vervolg te geven op het gelijke spel van een week eerder in de derby. In Opheusden bleek DFS net wat sterker en stuurden de Nijkerkers met een 2-0 nederlaag naar huis.

 

De eerste helft was vooral regenachtig en het spel van beide kanten was bijna net zo druilerig. De thuisploeg had een licht overwocht, maar NSC was af en toe dreigend in de omschakeling. Op slag van rust zorgde Rick van Walsem toch voor een treffer en dat betekende dat NSc in de tweede helft op zoek moest naar minmaal één treffer.

 

De geode bedoelingen van NSC waren duidelijk waarbij DFS toch weinig in de problemen kwam. De beste mogelijkkheden waren dan ook voor DFS, dat echter verzuimde het duel te beslissen. Toen Qendrim Beqirai halverwege de tweede helft een rode kaart ontving, groiede de hoop bij NSC.

 

Het extra offensief kreeg echter geen beloning in de vorm van een doelpunt en dus één of meerdere punten. In de laatste minuut zorgde Luciën Dors voor opluchting bij de thuisploeg door de 2-0 te maken. NSC verloor daarmee toch wel verdiend, omdat ze vrijwel geen kans hadden gezien om het DFS echt moeilijk te maken.