NSC verliest bekerduel tegen AWC

 

NSC heeft door de vele afgelastingen een druk programma de komende maanden. Zaterdag speelt de ploeg bijvoorbeeld een competitieduel tegen Flevo Boys, zodat het bekerduel naar dinsdag werd verplaatst. De echte bekerambiance was afwezig op de natte en winderige NSC-Burcht, maar spannend was het wel.

 

De thuisploeg was de beter voetballende ploeg, maar de zondag eersteklasser uit Wychen leit zich niet opsluiten en kwam er regelmatig erg gevaarlijk uit. Waar NSC moeite had om de juiste richting te vinden, was Fren Stevens namens de bezoekers wel succesvol. De 0-1 tussenstand halverwege het duel was allerminst bevredigend voor NSC.

 

Het tweede bedrijf kende een soortgelijk verloop. NSC drong aan en AWC zorgde met scherpe tegenstoten voor minimaal evenveel gevaar. De Nijkerkse aanvallen strandden vaak met een matige eindpass en gaandeweg het duel werd er steeds gehaaster gespeeld. De nauwkeurigheid kwam het niet ten goede, maar het spel golfde wel op en neer.

 

in de slotfase probeerde NSC met hoge ballen het vijandelijke doel te bestoken, maar veel grote kansen leverde het niet op. De spelers uit Wychen waren dolblij toen de scheidsrechter het duel beëindigde. De vermoeidheid maakte direct plaats voor vreugde vanwege het bereiken van de volgende bekerronde.

 

Door een extra Nijkerkse derby kan dus een streep worden gezet en komende zaterdag zal blijken of Sparta Nijkerk wel; de volgende ronde haalt. NSC kan zich nu volledig richten op lijfsbehoud in de competitie, te beginnen zaterdag op eigen veld tegen Flevo Boys.