NSC pakt punt op Urk

NIJKERK Het op papier zware uitduel van NSC tegen sv Urk is zaterdag goed verlopen voor de NIjkerkers met een 2-2 eindstand. Het had nog mooier kunnen zijn, maar de 0-2 voorsprong bij rust kon niet worden vastgehouden.

 

Achteraf was er daarom toch wat teleurstelling bij NSC, want ze hadden een nog betere competitiestart kunnen hebben. Hoewel het duel voor de rust twee redelijk aan elkaar gewaagde ploegen kende, nam NSC een goede voorsprong. Effectief werden de kansen verzilverd en Nico van den Brom en Yannick Cornelisz troffen doel; 0-2.

 

In de tweede helft moest NSC toch achteruit, omdat sv Urk opportunistisch dichterbij wilde komen. Doelman Damian Ranzijn deed zijn werk uitstekend, maar moest toch capituleren op de inzet van Hessel Snoek. Die 1-2 was voor Urk het teken om nog meer druk te zetten. De Nijkerkers hielden goed stand, maar twee minuten voor tijd werd het alsnog 2-2 door Jan van Slooten, een treffer waar overigens een luchtje van buitenspel aan zat.

 

De 2-2 was over negentig minuten gezien een terechte uitslag, maar het duel duurde voor NSC net te lang. Toch is het eerste punt binnen en de inzet, strijd en kwaliteit van NSC geeft voldoende vertrouwen voor de rest van de competitie.