• Youri, Mike en Colin Blom zijn enkele van de fanatieke trainers uit de jeugd van NSC

    Maranke Pater

NSC: hoog spelen met kleine vereniging vergt veel inzet

NIJKERK Het eerste elftal staat weliswaar laag in de Hoofdklasse, maar presteert de laatste weken prima. Tegen Ajax werd het zaterdag 2-2. Handhaving is het doel, maar verder bouwt NSC vooral van onderaf. De jeugd heeft de toekomst en dus gaat daar veel aandacht naar uit.

 

Rob Schoon

Wim Simon keerde anderhalf jaar geleden terug in het bestuur bij NSC als secretaris. ,,Ik ging vroegtijdig met pensioen en toen ze me vroegen, begon het al snel te kriebelen. Ik besloot terug te keren voor mijn derde bestuursperiode en eigenlijk voelt het heel vertrouwd. Met een kleine hechte groep doen we het prima als kleine vereniging."

 

PUNTJE GEPAKT Het vlaggenschip van NSC had een kleine dip, maar de laatste weken komt de ploeg terug. ,,Natuurlijk willen we graag hoger staan, maar voorlopig hebben we de aansluiting met deze jonge groep. Zaterdag bij Aajx speelden ze een prima wedstrijd en pakten met de 2-2 toch weer een punt. Het zal sprokkelen blijven, maar deze groep kan nog genoeg groeien."

 

Voor rust kopte Nico van den Brom NSC op voorsprong in Amsterdam en daarna stichtten de Nijkerkers het meeste gevaar. Pas na rust herstelde Ajax zich en verspeelde NSC de voorsprong na twee treffers van Bilal el Amrani. ,,Dat we de gelijkmaker scoorden via Jonas Katshima was terecht al kon het aan het eind nog alle kanten op. Ik denk dat de puntendeling terecht was."

 

UITBREIDING BESTUUR Organisatorisch werkt NSC aan uitbreiding op vele vlakken. ,,Extra vrijwilligers zijn altijd welkom. We hebben een groep trouwe mensen die veel taken op zich nemen en dat gaat goed. Dat geldt ook voor het bestuur. We hebben momenteel nog geen voorzitter, maar we zoeken eerst uitbreiding van het bestuur. Dan kunnen we beter de taken verdelen."

 

De meeste aandacht binnen de vereniging wordt moemnteel gestoken in de ontwikkeling van de jeugd. ,,We hebben een enthousiast kader en enkele fanatieke, goede trainers. De gebroeders Mike, Colin en Youri Blom natuurlijk, maar ook Jari Vedder en Niels Bezembinder werken hard aan de jeugd. En waarschijnlijk vergeet ik dan nog iemand, maar ik hoop dat dat me wordt vergeven."

 

VOLOP INITIATIEVEN De jeugdteams krijgen minimaal eenmaal per week specifieke techniektraining. ,,Dat is de basis van de sport, dus belangrijk. We hebben dit seizoen sinds jaren ook weer een JO19 (A1). Het gaat de goede kant op, maar er is nog genoeg te doen." Met de voetbalschool 'De bal de baas' in de vakanties werkt NSC daarnaast aan verdere ontwikkeling van spelers en stimuleert potentiele voetballers.

 

Het grootste succes is echter het door NSC georganiseerd NijSoCo. ,,Een prachtig evenement wat veel spelers naar onze accomodatie haalt. Dit jaar zijn er kleine veranderingen, maar de organsiatie zorgt altijd voor een perfect verlopend toernooi. Hopelijk het tweede hoogtepunt aan het eind van het seizoen naast handhaving voor het eerste."