NSC geeft winst uit handen

NIJKERK Het was geen eenvoudig duel zaterdag voor NSC zaterdag bij Eemdijk. Toen ze op 0-2 voorsprong kwamen, leek de winst binnen bereik. Het werd echter toch nog 2-2 en dat was toch een teleurstelling.

 

Eemdijk was in de eerste helft de bovenliggende partij, waar NSC vooral loerde op de counter. Het bleek een goede taktiek, want Damian Ranzijn kwam amper in problemen en hield zijn doel schoon. Aanvallend kwam NSC er te weinig uit en dus was de 0-0 ruststand logisch.

 

In de tweede helft speelde NSC iets meer vooruit en dat leverde al snel resultaat op. Tweevoudig resultaat zelfs, want eerste scoorde Dave Knikker de 0-1 en enkele minuten later gaf Yannick Cornelisz de tussenstand met 0-2 een nog beter aanzien. Voor de thuisploeg betekende dit dat ze vol op de aanval moesten spelen.

 

NSC moest ver achteruit en toen Jasper Bolland de 1-2 scoorde wist iedereen dat er nog een spannend kwartier zou volgen. De Nijkerkers hielden lang stand, maar vijf minuten voor tijd kwam Eemdijk toch op 2-2 via Evert Brouwers. Eemdijk wilde nog meer, maar het bleef gelijk. Een punt tegen Eemdijk was wel een terechte uitslag, maar na de mooie voorsprong toch ook wel een teleurstelling.