• Aalt Guliker

NSC blijft op voorsprong

NIJKERK Het topduel in de eerste klasse tussen NSC en Bennekom eindigde zaterdag in 2-2. De Nijkerkers vergaten daarmee de titelstrijd te beslissen, maar houden het beste uitzicht.

Hoewel NSC scherp startte, zette Bennekom het duel al vroeg op scherp door attent reageren van Ismael Antonio: 0-1. Dat betekende een domper voor NSC, maar ze herpakten zich goed. Nadat Redouan Hazzat en Yannick Cornelisz al in de  buurt waren van de gelijkmaker, was het Cornelisz die halverege de eerste helft toch de 1-1 binnen tikte. Daarna wilde NSC de beslissing forceren, al lukte het voor de pauze niet om op voorsprong te komen.

Ook na de thee was NSC de bovenliggende partij en Bennekom moest steeds vaker overtredingen maken om overeind te blijven. Tien minuten voor tijd leidde het overwicht tot de verdiende 2-1 van Yordi Grovenstein. Toen de aanvoerder van Bennekom ook nog rood zag, leek de overwinning een kwestie van tijd. De gasten gingen er echter wel voor en het werd onrustig in de Nijkerkse defensie.

Dat leidde in de slotminuut alsnog tot de 2-2 van Fabian Mösle. NSC had meer verdiend, maar moest achteraf tevreden zijn met het gelijke spel, omdat Bennekom hierna nog een enorme kans kreeg en de lat raakte. De Nijkerkers waren echter alsnog de morele winnaar. Met nog twee duels te spelen houdt NSC een voorsprong van 2 punten op Bennekom en dus kunnen de banden van de kampioenskar worden opgepompt.