• Een moment in de wedstrijd NSC-SDVB.

    ARJEN GERRITSMA

'NSC blijft in Hoofdklasse'

NIJKERK Het verhaal van NSC dit seizoen had zaterdag een herkenbaar verloop, volgens Yannick Cornelisz. ,,Grote delen van het duel zijn we de betere ploeg, maar uiteindelijk houden we slechts één punt over." Zowel de Nijkerkers als de Barnevelders schieten weinig op met de 1-1 eindstand.

Rob Schoon

 

,,Door de puntendeling houden we twee punten achterstand op SDV Barneveld . Zij waren in de eerste helft wellicht iets beter, maar in de tweede helft hadden we zelf de winst moeten pakken. Het lukt ons echter te weinig om goed spel om te zetten in winstpartijen."

 

STANDAARD SITUATIES SDV Barneveld begon beter aan het duel en stichtte met name gevaar uit vrije trappen en hoekschoppen. Één van die pogingen leidde tot de 0-1 van Niels Vlugt. ,,Dat soort tegentreffers krijgen we gewoon te vaak. Hetzij direct of anders na een klutsbal, maar duidelijk is dat we dan nog scherper moeten zijn."

NSC moest in de achtervolging, maar de Barnevelders hielden een licht veldoverwicht. ,,Kansen hebben ze amper gehad, al was ik blij dat hun treffernet voor rust werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een 0-2 had de opgave niet makkelijker gemaakt."

 

KRUIDENTHEE De thee in de pauze was erg goed gevallen bij de NSC-ers en vanaf het eerste fluitsignaal drukten ze SDV Barneveld achteruit. ,,Zij zijn in de tweede helft amper meer bij ons doel geweest, terwijl wij voldoende kansen kregen op de gelijkmaker én meer." 

De 1-1 viel twintig minuten voor tijd toch door een treffer van Cornelisz. ,,Een prima moment en met een aanvallende wissel wilden we de volle buit binnenhalen. Eindelijk leek het mee te zitten, maar helaas bleek dat weer niet zo te zijn."

 

RODE KAART Een rode kaart voor Jan Rudolf Beukers bleek een streep door de ambitites van NSC. ,,Met tien man wordt het dan lastig. Al vind ik dat we zelfs daarna de betere ploeg bleven en de beste kansen kregen. Ik denk dat SDV Barneveld meer tevreden was met de 1-1 eindstand dan wij."

Hoewel Cornelisz de huidige positie van NSC op de ranglijst niet alleen aan pech wil wijten, blijft hij overtuigd van zijn ploeg. ,,We spelen prima partijen en zijn vaak zelfs de betere. Als we wat makkelijker zouden scoren, hadden we ons nu geen zorgen hoeven maken. Nu moeten we echter uit de gevarenzone weg zien te komen."

CONCURRENTEN THUIS AZSV, Flevo Boys en SDV Barneveld zijn de ploegen die NSC wil inhalen. ,,De meeste concurrenten krijgen we thuis, dus dat is een voordeel. Maar dan moeten we ons beter belonen dan afgelopen zaterdag. Ik vind echter dat we een goede ploeg hebben en heb vertrouwen in een goede afloop."

De spelerscaroussel houdt Cornelisz niet bezig. ,,Er zijn spelers die vertrekken, maar het gezamenlijke doel blijft hetzefde. Met z'n allen willen we alleen NSC behouden voor de Hoofdklasse."