• Mathilde Dusol

Nijkerks trio wint Giathlon 2015

NIJKERK Jelle Bonestroo, Robert van Someren en Mathijm Wassink hebben zondag de Giathlon 2015 in Dordrecht gewonnen. Het Nijkerkse drietal deed mee als team Univé Dichtbij aan het evenement van het Fonds Gehandicaptensport. Met de Giathlon werd aandacht gevraagd én geld opgehaald voor de toegankelijkheid van sporten voor mensen met een handicap.

Lopen, fietsen en zwemmen zijn de meest toegankelijke sporten die er zijn. Toch is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een handicap hebben nog steeds dat extra steuntje in de rug nodig om te kunnen genieten van een rondje fietsen of frisse duik in het water. Om daar aandacht voor te vragen vond zondag in Dordrecht de Giathlon 2015 plaats. Een nieuw sportief evenement in Nederland.

De 170 deelnemers, met of zonder beperking, maakten een uur lang zoveel mogelijk meters: 10 minuten zwemmend, 20 minuten hardlopend en 30 minuten fietsend. Per onderdeel leverde dat een puntenaantal op. Onder de deelnemers waren 25 teams van 3 personen. Het team Univé Dichtbij behaalde de hoogste totaalscore en Jelle Bonestroo, Robert van Someren en Mathijm Wassink mogen zich daarmee winnaars van de Giathlon 2015 noemen.

Met de Giathlon is ruim 40.000 euro opgehaald voor het Fonds Gehandicaptensport.