• Jesse Buitenhuis scoorde in het duel met 3-0 gewonnen duel tegen Purmersteijn tweemaal.

    Arjen Gerritsma/Graphic Sound

Nijkerkers naar hoofdtoernooi KNVB beker

NIJKERK Binnen de lijnen beleefde Sparta Nijkerk de afgelopen vier dagen dubbel succes. Na Purmersteijn op zaterdag werd dinsdagavond Harkemase Boys verslagen. Het hoofdtoernooi van de KNVB-beker is de volgende stap. Buiten de lijnen was er droevig nieuws, want zaterdag overleed clubicoon en technisch manager Harry Hamstra. Sportief mooie dagen, maar als vereniging een bedroefde periode.

Rob Schoon

De periode van stilte voorafgaand aan de bekerduels was indrukwekkend, maar in feite te kort voor hetgeen Harry Hamstra heeft betekend voor Sparta Nijkerk. Als speler, trainer en technisch manager, maar ook voor de supportersvereniging en diverse andere taken en initiatieven. Je volledig inzetten en nooit opgeven, dat kenmerkte Harry Hamstra en dat hebben de spelers van Sparta Nijkerk de laatste duels begrepen.

 

VOORRONDES Als finalist in de districtsbeker bereikte Sparta Nijkerk de voorronde van de KNVB-beker en daar was zondag hoofdklasser Purmersteijn zaterdag de tegenstander. En de Nijkerkers legden een goede pot op de mat. ,,Na de winst van de SalenteinCup is de 3-0 winst op Purmersteijn een teken dat we goed bezig zijn," stelt aanvaller Jesse Buitenhuis. Zelf trof hij tweemaal doel, onderbroken door een treffer van Janic Makizodila.

 

,,Het slechte nieuws heeft ons spel gelukkig niet beïnvloed. Tijdens het duel heb geen tijd om er stil bij te staan, maar achteraf legt het wel een sluier over de blijdschap. Je merkt toch dat het veel mensen bezighoudt binnen de vereniging." En in de tweede voorronde wachtte een uitduel tegen Harkemase Boys.

 

VERPLAATST Het duel werd op verzoek van Sparta Nijkerk verplaatst naar dinsdag vanwege de condoleance op woensdag. Het werd een lange avond, want na de normale speeltijd én de verlenging was het duel doelpuntloos. ,,Organisatorisch stonden we prima, want Harkemase Boys creëerde eigenlijk niets. Wij overigens ook niet, dus die 0-0 was wel logisch. De penaltyserie was echter bloedstollend spannend."

 

,,Onze laatste penaltyseries waren niet succesvol en dat speelt wel door je hoofd toen onze eerste werd gestopt. Gelukkig scoorde ik de mijne en schoot Harkemase Boys twee keer over, zodat het na nog een misser van ons 3-2 stond. Brian Willemse werd de held door de beslsissende te stoppen, zodat we naar het hoofdtoernooi gaan."

 

VEEL VERTROUWEN ,,De resultaten tot nu toe geven veel vertrouwen voor de competitie, maar zeggen niet alles. Voor de volgende bekerronde heb ik geen voorkeur. Een topclub is leuk, maar voor ons en de club is het leuker om meer kans te maken op meer bekervoetbal. Deze successen in de toch droevige week hebben we echter wel op wilskracht en met vrij goed spel behaald."

 

Wilskracht, onverzettelijkheid en doorzettingsvermogen zijn prima eigenschappen voor een voetbalploeg. Eigenschappen die Harry Hamstra zeker had. Wat dat betreft waren het daarmee passende prestaties van ZIJN Sparta Nijkerk.