• ARJEN GERRITSMA

Nijkerk huldigt sportkampioenen

NIJKERK Traditiegetrouw zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijkerk maandagavond tien kampioenen en één kampioensteam gehuldigd door burgemeester Gerard Renkema en sportwethouder Nadya Aboyaakoub.

Wijnand Kooijmans

Voor de huldiging komen alleen sporters in aanmerking die een medaille hebben behaald bij een officieel Nederlands-, Europees, Wereldkampioenschap of op de Olympische Spelen. Het moet daarbij gaan om een wedstrijd die is gehouden onder auspiciën van een NOC*NSF erkende bond of door een sportvereniging die is aangesloten bij een bond die erkend is door het NOC*NSF. Ook moet de sportvereniging of topsportorganisatie waarbij de sporter is aangesloten lid zijn van een organisatie die is aangesloten bij de NOC*NSF. Daarnaast moet een sporter worden aangemeld.

KAMPIOENEN De volgende tien kampioenen werden maandagavond gehuldigd: Tigo Renes is Nederlands kampioen judo, werd tweede bij de Europese teamkampioenschappen en derde in de Europacup, in de klasse -81 kilogram tot 18 jaar. Scott Deroue werd derde in het World Supersport 300 en Sacha van 't Pad Bosch werd bij iame tweede in het KNAF kampioenschap tot en met twaalf jaar en derde in het Benelux kampioenschap WLAD cup iame.

Marieke van Soest werd bij het zwemmen Nederlands kampioen in de nationale zwemcompetitie voor gehandicapten. Fietscrosster Suéla Ruitinga werd wereldkampioen op de cruiser, derde op de 20 inch tijdens het wereldkampioenschap en tweede in deze discipline van Nederland en Europa.

NGV Excelsior werd als kampioensteam gehuldigd. De jazzdans D-selectie van NGV Excelsior tot en met 16 jaar werd Nederlands kampioen. Chev Korver maakte deel uit van het rolstolbasketbalteam dat wereldkampioen werd. Springruiter Rowen van de Mheen werd tweede tijdens de jeugd Olympische Spelen en tafeltennisser Jesper Jansen sleepte de nationale titel bij het tafeltennis in de wacht.

Bij het biljarten werd Therese Klompenhouwer onder meer Nederlands en wereldkampioen dames. Shorttracker Jari van Polen werd tweede op het Nederlands kampioenschap junioren, derde op het Europees kampioenschap 500 meter en derde overall.

VERBAASD EN TROTS Wethouder Nadya Aboyaakoub is bijzonder trots op deze sporters: ,,Ik ben elk jaar weer verbaasd hoeveel officiële kampioenen we in onze gemeente hebben. Wat een geweldige prestaties! En dan kijken we nog niet eens naar al die fantastische sporters die vol overgave met hun sport bezig zijn, maar geen officiële medaille hebben gehaald. Ook op hen ben ik heel erg trots. Uiteindelijk gaat het er om dat je geniet van je sport. Sport is leuk en gezond, of je nu een prof bent, amateur of gewoon recreant."