• Jan Sanderman

Nacompetitie ontlopen is voor NSC het grote doel

NIJKERK NSC liep zaterdag tegen een 4-2 nederlaag aan bij Excelsior'31. Vervelend daarbij was dat de concurrentie wel punten pakte en dus staat NSC weer op een p/d-plaats. Komend Paasweekend gaan de Nijkerkers in twee inhaalduels proberen te stijgen op de ranglijst.

Rob Schoon

Één van de trouwe volgers van de NSC-ers is Wilbert Nusselder. Naast het aanmoedigen van zijn ploeg, verzorgt hij trouw de voorbeschouwingen, verslagen en voorziet hij de thuisblijvers van informatie via Twitter. ,,Ik vind het leuk om je nuttig te maken voor de club, maar zelf had ik liever gezien dat we in rustiger vaarwater zouden zitten op dit moment in de competitie."

 

GOED SPEL Het veldspel van de Nijkerkers kan Nusselder momenteel zeker bekoren. ,,Helaas levert het wel te weinig punten. Zaterdag tegen Excelsior stonden we binnen enkele minuten op 1-0 achter door Hielke Pienterman. Dan loop je toch weer achter de feiten aan. Zij loerden op de counter en terwijl NSC het balbezit veelvuldig had, scoorde Niek Davina de 2-0."

 

De veerkracht van NSC is echter gegroeid in dit seizoen. ,,Eyüp Termelez scoorde al snel de 2-1 en dan groeit het vertrouwen. Het grootste probleem van NSC is dat er te weinig met het balbezit wordt gedaan. De jongens strijden hard, spelen goed, maar we belonen onszelf niet door makkelijk te scoren."

EFFECTIEVER Excelsior'31 nam na rust aanvankelijk meer het initiatief en sloeg snel een beslissend gat door treffer van Pienterman en Cem Köse. ,,Excelsior bleek een effectieve ploeg. Ik denk dat over het hele duel de verhouding gelijkwaardig was, maar toch verliezen we met 4-2, omdat alleen Yannick Corelisz nog wist te scoren uit een mooie vrije trap."

 

De nederlaag was al vervelend genoeg, maar het wordt extra spannend voor NSC. ,,De concurrenten blijven punten pakken, zoals zaterdag Flevo Boys en Oranje Nassau. De komende duels worden allemaal finales, want we willen de nacompetitie koste wat kost ontlopen. Ik heb daar vertrouwen in qua spel. Gelukkig creëren we genoeg kansen, maar het zou heerijk zijn als we er meer verzilveren."

 

HOGE VERWACHTINGEN De verwachtingen van Nusselder voor dit seizoen waren hoger dan de plaats waar NSC nu staat. ,,Er kwamen goede spelers bij en voorzichtig dacht ik aan een veilige plek in de middenmoot. De trainer en spelers hebben wat mij betreft net te lang moeten zoeken naar de juiste formatie en speelwijze. Net voor de winterstop viel alles pas op zijn plaats. Met een sterkere start hadden we er nu een stuk beter voor gestaan."

 

Er staan nog zes duels op het programma en daarin gaat NSC zich handhaven, volgens Nusselder. ,,Het komende Paasweekend moeten we beginnen om punten te pakken, zodat we van die p/d-plaats afkomen. Er volgen nog duels tegen ploegen die veilig zijn, dus daar moeten we zeker onze slag slaan. Er moeten sowieso veel punten bij, want de onderste ploegen halen bijna wekelijks punten."