• Treurende Spartanen en teleurgestelde supporters na het mislopen van de titel.

    ARJEN GERRITSMA

Na domper voor Sparta hoopvol begin vannacompetitie

NIJKERK Alle ingrediënten waren zaterdag aanwezig voor een heerlijk competitieslot voor Sparta Nijkerk. Het werd echter een forse tegenvaller met een bittere smaak. De Spartanen speelden 1-1 tegen ACV, waardoor zij het kampioenschap naar Excelsior'31 zagen gaan.

Rob Schoon

Vijf afgeladen bussen vol supporters waren afgereisd naar Assen en daarnaast nog vele anderen. Zij keerden echter zeer teleurgesteld huiswaarts, want het was de spelers van Sparta Nijkerk niet gelukt het duel winnend af te sluiten. De nacompetitie resteert, maar daar dacht niemand aan zaterdag, want deze domper moest eerst worden verwerkt.

GOED VOORUITZICHT Het duel in Assen werd met vertrouwen, maar ook met een voorbehoud, tegemoet gezien. Sparta Nijkerk moest winnen, ACV heeft een goede ploeg, maar zou wellicht niet voluit gaan met de nacompetitie in het vooruitzicht. Dat laatste bleek niet het geval, want de thuisploeg gaf prima tegenstand.

Het lukte Sparta Nijkerk lange tijd niet om het spel naar zijn hand te zetten, maar toen Frank Heus in de tweede helft de 0-1 aantekende, was het volop feest bij de supporters. Het kampioenschap lag voor het grijpen, tot een kleine tien minuten voor tijd. Een omstreden vrije trap kwam voor het doel en werd door de vrijstaande Arjen Hagenauw ingekopt: 1-1. Een klap die de Nijkerkers, ondanks de goede wil, niet meer te boven kwamen.

TELEURSTELLING Niet alleen de spelers waren teleurgesteld, maar zeker ook de supporters. ,,We waren heel erg dichtbij", stelde trainer Speelziek. ,,Nu moeten we deze teleurstelling proberen te verwerken en ons daarna richten op de nacompetitie. Dat wordt een zware klus en een lange weg, dat hadden we graag voorkomen." Er was nog wel wat hoop bij het oranje-zwarte legioen, maar vooral veel treurnis.

Veel tijd om te treuren over het missen van de titel was er niet, want dinsdagavond begon de nacompetitie met een uitduel bij Jodan Boys in Gouda. De supporters, al waren het er duidelijk minder dan zaterdag, waren er weer om de ploeg te ondersteunen.

GOEDE START Hoewel Sparta Nijkerk soms moeite had met het stevige spel van Jodan Boys, waren ze tijdens het eerste duel wel de bovenliggende partij. Toch werd het overwicht pas halverwege de tweede helft vertaald in een doelpunt van Justin van Groen. Dat werkte bevrijdend en de 0-2 van Bryan Burgerhout zorgde er voor dat de Nijkerkers een goede uitgangspositie hebben voor het bereiken van de volgende ronde.

Zaterdag komt Jodan Boys naar Nijkerk voor de return en dan moeten de Spartanen de voorsprong behouden. Daarna wacht eventueel de volgende zware beproeving. Als de Spartanen zich zaterdag voor de tweede ronde plaatsen, moet immers worden aangetreden tegen Eemdijk uit de derde divisie. Waar de derde divisie heel dichtbij was, moeten de Spartanen in totaal nog vijf wedstrijden vol aan de bak om dit doel te bereiken.