• BDU

Mick de Vette Nederlands kampioen tafeltennis

HOEVELAKEN Tijdens het Nederlands kampioenschap tafeltennis in Nijmegen in Rega-lid Mick de Vette uit Hoevelaken Nederlands Kampioen geworden in zijn leeftijdscategorie. Ook in het dubbelspel was de 14-jarige Mick succesvol; met zijn partner Lode Hulshof werd hij tweede.

De dag begon om 10.00 uur met het dubbeltoernooi. Mick en Lode haalden vrij soepel de finale, deze werd echter in drie games verloren.

In de poulefase van het enkeltoernooi liet Mick nog niet zijn beste spel zien, hij werd hier tweede. Dit betekende dat hij het in de kwartfinale op moest nemen tegen de als tweede geplaatste Tim Gras. Mick wist deze wedstrijd in vier games te winnen. In de halve finale was Mick tevens in vier games te sterk voor de als nummer vijf geplaatste Barry Berben.

In de finale stond Mick tegenover Leroy Heemskerk, die knap van de nummer 1 geplaatste speler had gewonnen. In de eerste game kwam Mick nog op een 9-5 voorsprong, maar helaas ging deze nog verloren. Ook de tweede game ging verloren, dit keer met 8-11. In de derde game kwam Mick op een 5-1 achterstand. Na een time-out kantelde de wedstrijd: Mick wist deze game met 11-8 te winnen In de vierde game kreeg Mick een matchpoint tegen. Deze werd weggewerkt, waarna de game alsnog met 12-10 werd gewonnen. In de vijfde en beslissende game kwam Mick al snel op voorsprong. Op 10-8 had Mick zijn eerste matchpoint, welke hij met een mooie laatste rally verzilverde. Na een bloedstollende finale was Mick Nederland kampioen.