• Robert Kreuning

Komende weken belangrijk voor sc Hoevelaken

HOEVELAKEN Een gelijkspel behalen tegen de koploper is een prima resultaat, zeker als dit behaald wordt in de blessuretijd. Maar bij Hoevelaken overheerste het gevoel van puntverlies na de 1-1 tegen Jonathan.

Rob Schoon

 

,,Het klinkt misschien vreemd als je pas in de blessuretijd op gelijke hoogte komt, maar we hebben echt het gevoel dat we twee punten hebben verspeeld," kijkt Joost van den Heuvel terug. ,,Volgens mij hebben we wel vijf afgetekende kansen gehad, waar er minstens één van in had gemoeten."

 

Hoewel er in de beginfase weinig gebeurde in het topduel tussen de nummer één Jonathan en nummer twee Hoevelaken, werd het duel steeds leuker. Waar Hoevelaken het meeste balbezit had, was de eerste kans voor Jonathan. Sjoerd Kloppenburg redde bekwaam. Op slag van rust beoordeelde hij een vrije trap van Niels Sikking echter onvoldoende en de bal verdween van dertig meter achter hem: 0-1.

FEL OFFENSIEF Hoevelaken besloot na rust alle remmen los te gooien en drukte Jonathan ver achteruit. ,,Zij waren duidelijk tevreden met de stand, want ze beperkten zich vooral tot tijdrekken en counteren. In die fase hadden we al moeten scoren."

 

Kansen waren er voldoende voor Hoevelaken, waar ook Joost van den Heuvel een keer bij was betrokken. ,,Als verdedigende middenvelder kom ik meestal niet veel voor het doel, maar die kopbal werd door doelman Robert van der Harten bijzonder knap gered."

 

LATE BELONING Het scoren vergaat Hoevelaken dit seizoen toch al niet zo makkelijk, maar het aanvalsspel werd toch nog beloond. Diep in blessuretijd kopte Van den Heuvel nu wel raak. ,,Scoren is altijd leuk, maar zeker als het toch zo'n belangrijke is. Eigenlijk had die eerste er al in gemoeten."

De feestvreugde werd enigszins minder omdat aanvoerde Dennis de Haas na een opstootje een rode kaart kreeg. De 1-1 werd echter niet meer weggegeven en zo eindigde het duel in een gelijkspel. ,,Er had meer in gezeten, dat gevoel blijft toch overheersen."

 

TEVREDEN TERUGKIJKEN De eerste echte test doorstond Hoevelaken prima en nog steeds staat de ploeg in de top van de derde klasse. ,,We mogen best tevreden terugkijken op het begin van het seizoen. We scoren te weinig, maar staan wel knap in de top. Dat moeten we zolang mogelijk volhouden en dan zien we vanzelf waar we kunnen eindigen."

 

Middenvelder Van den Heuvel speelt sinds halverwege vorig seizoen in het eerste team en voelt zich daar al helemaal thuis. ,,Ik speel niet alles, maar in het algemeen gaat het best lekker. We hebben een leuke ploeg en daarmee wil ik dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen. Het liefst natuurlijk ook als basisspeler."

 

De komende weken zijn spannend, want zaterdag speelt Jonathan tegen de nummer twee CJVV en twee weken later speelt Hoevelaken tegen CJVV. ,,Leuk natuurlijk, maar eerst winnen tegen 't Vliegdorp."

foto In blessuretijd zorgt Joost van den Heuvel voor de gelijkmaker tegen Jonathan.