• (Archieffoto ter illustratie).

    Ron Stuveling

KNVB selecteert Sparta als ontwikkelclub meiden- en vrouwenvoetbal

NIJKERK De KNVB heeft Sparta Nijkerk uitgekozen voor een driejarig ontwikkelingsprogramma voor vrouwen- en meidenvoetbal, meldt de voetbalvereniging op haar website. ,,Sparta Nijkerk is daarmee één van de dertig 'koploperverenigingen' in Nederland die deze professionele begeleiding van de KNVB krijgt."

Gedurende het driejarige programma werkt een team, bestaande uit Spartanen en professionals van de KNVB, aan alle facetten van het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de club. Vanuit Sparta Nijkerk is een projectteam geformeerd, bestaande uit Alwin van de Water (bestuurslid TZ breedtesport), Mirsad Abdulovic (TZ vrouwen- en meidenvoetbal en tevens hoofdtrainer VR1), Christianne van Bloemendaal (assistent TZ en speelster VR1) en Hans Stam (Coördinator meiden- en vrouwenvoetbal). Op woensdag 12 september vindt het eerste gesprek met de KNVB plaats en wordt het ontwikkelingsprogramma in gang gezet.

Wie ook wil meedenken of een bijdrage leveren, kan contact opnemen met Hans (damesvoetbal@vvspartanijkerk.nl).

Wie mee wil trainen of voetballen met één van de vrouwen- of meidenteams: damesvoetbal@vvspartanijkerk.nl. Lid worden kan door een online formulier in te vullen.