• Jan Struijk was zaterdag regelmatig een plaag voor de defensie van DFS

    Rene Roelofs

Knappe winst Sparta Nijkerk

NIJKERK Sparta Nijkerk won zaterdag afgetekend en verdiend met 0-4 bij DFS in Opheusden. Trainer Imdat Ilguy was daarover goed te spreken. Wat hij minder prettig vindt, is de reacties op en verslaggeving van het duel. ,,Alsof DFS niet wilde en een complete off-day had. Kom op zeg, ik vind dat wij dat hebben afgedwongen."

Rob Schoon

Volgens Imdat Ilguy is DFS een goed voetballende ploeg als ze de ruimte krijgen. ,,Ze kunnen lekker combineren, dus kozen wij ervoor om het veld compact te maken en fel op de bal te jagen. Dat zij daardoor lange ballen moeten spelen, komt hun spel niet ten goede. Het is dus meer wat je wilt zien, dan keiharde waarheden. Ik was in ieder geval redelijk tevreden."

BEETJE BIJSTUREN In de rust, bij een 0-1 voorsprong via Frank Heus, herhaalde Ilguy de afspraken. ,,Onze achterste lijn moest nog eerder aansluiten, omdat DFS anders alsnog de kans kreeg in het duel te komen. Dat ging prima en in de tweede helft bleven we de complete controle houden over het spel."

Sparta Nijkerk speelde gedisciplineerd en profiteerde goed van de ruimtes. DFS kwam mede daardoor eigenlijk nooit in de wedstrijd en het was wachten op treffers van Sparta Nijkerk. ,,We speelden niet fantastisch, daar hebben critici wel gelijk in, maar organisatorisch stond het goed en we hebben genoeg kansen gecreëerd. En doordat we nu makkelijker scoren, geeft dat extra rust in het spel."

Het resulteerde uiteindelijk in een 0-4 overwinning door treffers van Janic Makizodila, Frank Heus en Rick Boersma. ,,Een prima overwinning en weer de nul gehouden, dan moet je toch tevreden zijn?"

Trainer Ilguy liet daarnaast Ruben van Dijk zijn debuut maken als invaller. ,,Dat is mooi voor Ruben én voor de club, want het is weer een jongen uit de eigen jeugdopleiding. Een beloning voor zijn ontwikkeling de afgelopen maanden."

BLIJVEN DOORGAAN De winst betekent dat Sparta Nijkerk weer afstand neemt van de gevarenzone, aar het gevaar blijft aanwezig. ,,Daar kijk ik helemaal niet naar en dat heb ik ook nooit gedaan. Ik vind onze selectie te goed om je daar zorgen om te maken en dat hebben we de afgelopen periode laten zien. Als ik dat vertrouwen niet had, was ik er ook niet aan begonnen, kan ik wel stellen."

Na de zomer wacht Ilguy een nieuwe uitdaging als hij aan de slag gaat bij zondag eersteklasser AGB in Amsterdam. ,,Ze staan er niet heel goed voor, maar er is perspectief en hopelijk komt het goed. Ik weet niet of ik het zie zitten om in de tweede klasse te spelen, want ik blijf ambitieus. Maar eerst het seizoen met Sparta Nijkerk goed afronden."

HZVV THUIS Zaterdag speelt Sparta Nijkerk thuis tegen HZVV, waar ze uit 0-0 speelden. ,,Toen hebben we enorm veel kansen gemist. Nu is het een nieuw duel en HZVV zit in de problemen, dus er ligt een mooie uitdaging. Maar uitdagingen daar houd ik van."