• Liefst 84 vroege vogels hadden zich ingeschreven.

    Gerrit Steen

'Klaverjassen tot je een ons weegt'

HOEVELAKEN Winterstop of niet, ook buiten de lijnen van het voetbalveld werd bij SC Hoevelaken zaterdag topsport bedreven. En dan niet met de bal aan de voet, maar met de kaarten in de handen. Klaverjassen tot je een ons weegt. Uitslapen was er voor de deelnemers aan de 26e Klaverjasmarathon niet bij want het startschot klonk al om 08.00 uur.

Gerrit Steen

Liefst 84 vroege vogels hadden zich ingeschreven voor dit toernooi dat gehouden werd in de kantine van de club. Het was een hele zit, waaraan louter klaverjasbikkels meededen. De Klaverjasmarathon wordt altijd op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar gespeeld bij SC Hoevelaken. De animo hiervoor is altijd groot. Dit jaar deden liefst 42 koppels mee en dat hadden er nog meer kunnen zijn als er niet een paar spelers ziek geworden waren.

Het is dan ook een heel gezellig toernooi, waar door iedere speler reikhalzend naar wordt uitgekeken. De Klaverjasmarathon stond voor het eerst na een kwart eeuw kaarten niet meer onder leiding van Frans Schimmel. Althans, niet fysiek. Carla Welgraven, Henriëtte van Dusschoten, Frouwkelien van 't Hof en Simone Buitink hebben, als bestuursleden van de supportersvereniging, het kaartstokje overgenomen en mochten dit jaar voor het eerst alleen de kar trekken. Echter, gaandeweg de voorbereidingen ondervond dit kwartet, dat achter de schermen toch al heel wat werk door Frans was verricht. 's Morgens werden nog geen alcoholische versnaperingen verstrekt, maar het was wel aftellen tot de klok van 13.00 uur: toen konden de eerste pilsjes op het nieuwe jaar besteld worden. Nadat de laatste partij gespeeld was, werden de punten geteld en konden de winnaars bekend worden gemaakt. Van de 42 paren sprokkelden Beer Visscher en Barend Bos de meeste punten bijeen. Doordat een groot aantal sponsors het evenement steunt, ging iedere deelnemer met een prijs naar huis met een moe maar voldaan gevoel voor deze eerste inspanning in het nieuwe jaar.

PLEZIER Na afloop was er nog de nieuwjaarsreceptie, waarbij voorzitter Willem van Vliet zijn toespraak hield: ,,Onze club telde eind 2017 maar liefst 826 leden, een absoluut record. Hiervan spelen en trainen er daadwerkelijk 648 elke dag op onze vijf velden en maken gebruik van veertien kleedkamers. Een uitdaging om het al die leden naar het zin te maken, ook in 2018. De grootste gemene deler binnen onze club is het plezier, waarmee we altijd weer naar Kleinhoven komen. Naar trainingen, wedstrijden, het kaarten, de derde helft in het clubhuis, het onderhoud en zeker ook het bestuur van deze mooie club. Hou dit plezier vast. Besef dat we met zijn allen in een bevoorrechte situatie verkeren. Dat ik zaterdag de mooiste dag van de week vind, weten jullie al jaren. Voor de rest van de wereld is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Vier deze zaterdag dan ook telkens alsof het bij wijze van spreken de laatste zaterdag is. Geniet van 2018, blijf gezond en maak er iets moois van."