• Eigen foto

Klaas Mostert en Gert Jan van Esveld Nederlands kampioen springen

NIJKERK De strijd om het open Nederlands kampioenschap veteranen springen vond zaterdag 5 januari plaats in manege Hippisch verband in Putten. Vanaf de voorselecties, die in het begin van de middag begonnen, tot de finales 's avonds was het een spannend spektakel. Omdat het een open Nederlands kampioenschap was, deden er ook een heel aantal Duitse ruiters en amazones mee.

In de klasse Z werd Klaas Mostert met zijn paard Edzard kampioen. Zij reden alle vijf parcoursen inclusief de finale foutloos. Voor deze ruiter uit Nijkerkerveen is dit zeker niet zijn eerste Nederlandse titel. Voor Gert Jan van Esveld en zijn paard Haïti is dit wel zo, het was zaterdag zelfs hun eerste wedstrijd bij de veteranen. Ook zij reden alle omlopen foutloos en besloten de finale met een snelle barrage waardoor ook zij zich een jaar Nederlands kampioen mogen noemen, maar dan in de klasse M. De klasse L werd gewonnen door amazone Kim Stellingsma uit Enschede met haar paard Aphrodite. De voor de Nijkerkers succesvolle dag werd afgesloten met het Wilhelmus en met een feestavond in en rond de kantine.

Nu is het voor Klaas en Gert Jan belangrijk om de paarden in vorm te houden voor Jumping Indoor Nijkerk, wat van 27 februari tot en met 2 maart in Manege Luxool word gehouden.