Kampioenen REGA gehuldigd

Gerrit Steen

NIJKERK Afgelopen seizoen was voor tafeltennisvereniging REGA uiterst succesvol. Maarliefst zeven teams vierden afgelopen zaterdag het kampioenschap waaronder het eerste team bij de jeugd alsook het eerste team bij de senioren. Dat zorgde zaterdag voor een zeer plezierige stemming in het clubhuis, alle teams werden na afloop gehuldigd en toegesproken door voorzitter Jan Peter van Meerveld.

De senioren van REGA 1 waren vorige week al kampioen geworden, maar de laatste wedstrijd moest toch nog gespeeld worden. Ttv Maastricht wilde graag nog voor een stuntje zorgen, maar bleek duidelijk te kort te komen tegen REGA 1. Zij werden met een kansloze 10-0 nederlaag naar huis gestuurd. Het eerste team speelt al vele jaren landelijk in de derde divisie en zijn in het verleden wel eens gepromoveerd naar de tweede divisie, maar waren daar meestal na een jaar weer uit gedegradeerd. Dit jaar hebben ze een team dat goede hoop heeft het in de tweede divisie wel te kunnen redden. De spelers van het eerste team zijn Ian de Graaf, Robin Luijer en Willem van 't Veld. De kopman van het team is De Graaf, met een percentage van 92 procent gewonnen partijen is hij veruit de sterkste speler in deze poule. Door deze overwinning zijn ze ongeslagen kampioen geworden met een totaal van 75 punten, 16 punten meer dan de nummer 2. Het was meteen de laatste competitiewedstrijd van REGA 1 speler Willem van 't Veld, die heeft besloten te stoppen op zijn hoogtepunt.

JEUGDTEAM Het eerste jeugdteam van REGA is een aantal jaren achter elkaar nogal gewisseld qua spelers en daardoor bleven de goede resultaten vaak uit. Vorig seizoen werd REGA 2 jeugd kampioen in de eerste klasse en promoveerde zij naar de landelijke C competitie en werden zij het eerste team van de REGA jeugd. Dit jaar speelden ze dus voor het eerst in de landelijke competitie en konden zij het kampioenschap binnenhalen. Een fantastische prestatie van Thijs Beentjes, Sven van de Pol en Stef van Duinen waardoor REGA sinds jaren weer een team in de landelijke B competitie heeft.

SUCCESVOL Behalve deze teams werden ook nog eens vijf andere teams kampioen, twee bij de jeugd en drie bij de senioren. Het is een uitermate succesvol seizoen geweest voor REGA, het is nog niet eerder voorgekomen dat er zeven teams kampioen werden. Ze werden na afloop allemaal gehuldigd door voorzitter Jan Peter van Meerveld. De medailles en de bloemen werden gesponsord door Doornhof Verzekeringen en na afloop van de huldiging werd er ook een smakelijk buffet verzorgd door sponsor Marco Berculo.

REGA 1 jeugd is kampioen in landelijk C - poule D geworden. Zij moesten in de laatste wedstrijd minimaal 6 punten halen en wonnen deze wedstrijd met 7-3. REGA 2 jeugd is kampioen in de 3e klasse - poule B. Hier kwam het aan op de laatste game en deze werd door REGA binnen gesleept en zij eindigden daardoor gelijk met de nummer 2, maar in de onderlinge wedstrijden tussen de nummers 1 en 2, was REGA sterker. REGA 3 jeugd is kampioen in de 3e klasse - poule A met maar liefst 17 punten meer dan de nummer 2.

REGA 1 senioren is kampioen landelijk 3e divisie - poule G. REGA 6 senioren is kampioen in de 5e klasse - poule G. REGA 9 senioren is kampioen in de 5e klasse - poule F. REGA 10 senioren is kampioen in de 6e klasse - poule C.

foto Alle zeven kampioensteams van REGA gebroederlijk bij elkaar.