• Dave Knikker probeert namens NSC de bal te veroveren in het duel tegen DFS.

    Aalt Guliker

John Kamphuis tevreden over vooruitgang NSC

NIJKERK Enkele weken geleden hing de toekomst van NSC in de Hoofdklasse aan een heel dun draadje. De kansen zijn echter gekeerd, want door enkele overwinningen doet NSC weer helemaal mee. ,,Het echte besef dat er punten nodig zijn, is er nu en dat vertaalt zich in de wedstrijden", ziet trainer Kamphuis. ,,Daar ben ik vanzelfsprekend blij mee."

Rob Schoon

De maand maart was een uitstekende voor NSC, want alle drie de wedstrijden die doorgang vonden, werden gewonnen. Na CSV Apeldoorn en Staphorst, werd zaterdag afgerekend met Excelsior'31 in Rijssen. ,,We doen weer mee, dat hadden we een maand geleden alleen gedroomd."

BESEF Volgens trainer John Kamphuis is er niet zoveel veranderd de laatste weken, maar het lukt zijn ploeg nu wel om beslissend te zijn op belangrijke momenten. ,,We komen vaker in het doelgebied van de tegenstander en gaan effectiever om met onze kansen."

Zo ook in Rijssen, waar Excelsior'31 in eerste instantie het betere van het spel had. ,,Toch waren we gevaarlijk in de counter en dat leverde ons een strafschop op en Excelsior een rode kaart. Na rust werd het nog even spannend na de 1-2, maar we hebben optimaal geprofiteerd van de mogelijkheden. Het besef is er binnen de groep dat we kansen hebben en die moeten pakken."

SCORENDE SPITS Dat Nico van den Brom een belangrijke rol speelt in de dadendrang ontkent Kamphuis allerminst. ,,Nico is een hele goede en scherpe spits in de buurt van het doel van de tegenstander. Dat blijkt de laatste duels, nu we eerder druk zetten. We komen vaker in de zestien en hebben dan gelukkig een spits die daar wel raad mee weet."

Na zijn drie treffers tegen Staphorst deed Van den Brom er tegen Excelsior'31 nog een schepje bovenop met vier treffers. Hakim Ezafzafi scoorde namens de thuisploeg en de treffer van Yordi Grovenstein zorgde dat NSC met 1-5 won. Op Paasmaandag moest dat worden vervolgd in het inhaalduel tegen DFS.

INHAALRACE De ambities van NSC kregen echter al snel een deuk omdat Alex Scheffer en Raja Boean DFS op 0-2 zetten. ,,Dan zie je toch dat we even de aandacht missen en loop je steeds achter de feiten aan." Na de 0-3 van Remy Raterink kwam NSC echter sterk terug via treffers van Roy Schaap en Nico van den Brom. ,,Daarna kopte Yannick Cornelisz nog op de lat, maar toen scoorde DFS de beslissende 2-4. Zeer spijtig, want er zat meer in."

Het perspectief voor NSC is zonnig, al blijft Kamphuis voorzichtig. ,,We doen weer goed mee, zelfs voor rechtstreekse handhaving. Dat is de winst van maart, maar we zijn er nog niet, het zal tot de laatste speeldag spannend blijven. Ik heb er vertrouwen in dat we ook volgend seizoen met deze vereniging in de Hoofdklasse spelen. Het vertrek van Rinke Rozema is wat dat betreft het meest vervelend, want daarmee verlies je voetbalintelligentie en routine. Maar we hebben de laatste duels laten zien dat we ook met een jonge ploeg prima kunnen presteren."