Internationale deelname aan Drakenbootrace

NIJKERK Tijdens de Drakenbootrace, die gehouden wordt op zaterdag 25 juni, strijden zeventien teams om de felbegeerde bokaal. De Klompenwokkels, die eerder alle edities van de Drakenbootrace wonnen, zullen uiteraard schitteren en hun positie willen behouden. Maar de teams die vorig jaar vlak na De Klompenwokkels eindigden zijn van plan dit jaar nog betere tijden neer te zetten. Tijdens de trainingsavonden bij De Zuidwal is onder de bezielende leiding van de stuurmannen volop gewerkt aan starttechnieken en het vaart maken. Onder meer teams als De Zuidwal, idLED en De Watermonsters PJ Milieu zijn favoriet. Dit jaar is zelfs internationale belangstelling voor de Drakenbootrace. Een team van Hongaarse vrienden van de Rotary Club doet mee. Ook hoofdsponsor Damen Dredging doet dit jaar weer mee met een team.

De Drakenbootrace start om 12.30 uur met de huldiging van Team Kikano en de overhandiging van de cheque aan Kika. Zaterdag zal bekend worden welk bedrag Team Kikano bij elkaar gepeddeld heeft voor dit mooie goede doel. De straten rond de haven en het stadhuisplein zijn zaterdag gereserveerd voor de sportieve activiteiten in de binnenhaven. Er is een Chill Strand voor deelnemers en supporters en ook aan de kinderen is gedacht. Tussen de races door zal het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren optreden.

Om 13.00 uur klinkt het startschot en racen de eerste drakenboten naar de finish. Na de eerste rondes zullen uiteindelijk de teams met de snelste tijden tegen elkaar race tijdens de finalerondes. De Grande Finale staat gepland om 16.30 uur. Daarna volgt de prijsuitreiking en aansluitend is er bij De Zuidwal een gezellige afterparty.