Inschrijving geopend voor het WSN Straatvoetbaltoernooi

NIJKERK De vijfde editie van het WSN Straatvoetbaltoernooi gaat binnenkort van start in de gemeente en de inschrijving is inmiddels geopend.

In teams van twee strijden honderden jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën om de winst. De organisatie is in handen van de stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk.

Het toernooi begon vijf jaar geleden en heeft sindsdien een sterkte groei doorgemaakt. Het is nu niet meer weg te denken van de pleintjes in de gemeente Nijkerk. Inmiddels zijn de jaarlijkse wedstrijden op de verschillende pleinen in de wijken een vertrouwd fenomeen voor het jeugd- en jongerenwerk en de Woningstichting Nijkerk (WSN). Het toernooi is een middel om de mensen in de wijken met elkaar in contact te brengen en ook het bevorderen van sport en bewegen bij jongeren is een doelstelling.

De teams die willen meedoen, kunnen zich voor 2 euro per team inschrijven. Een inschrijfformulier is aan te vragen bij het jeugd- en jongerenwerk: lars@jongerenwerknijkerk.nl. Ook via sportverenigingen en scholen zijn inschrijfformulieren beschikbaar. De wedstrijden vinden plaats op woensdagmiddagen in mei en juni. De beste teams uit de drie plaatsen van de gemeente Nijkerk (Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken) strijden uiteindelijk tegen elkaar in de regiofinale op woensdag 24 juni in het centrum van Nijkerk.

Straatvoetbal is twee-tegen-twee op straat, met kleine doeltjes, lekkere muziek en mooi en snel voetbal. Via een voorronde op één van de pleinen kan een team zich plaatsen voor de finale op woensdag 17 juni. De beste teams van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken nemen het vervolgens tegen elkaar op in de finale die plaatsvindt op woensdag 24 juni.

Er wordt gespeeld op woensdag 27 mei plein Koningslinde, woensdag 3 juni Hoevelaken, woensdag 10 juni Nijkerkerveen Baggelaar en woensdag 17 juni plein school Holk.