Hoevelaken verrast Unicum

HOEVELAKEN Het duel tegen de aanstaande kampioen Unicum werd door Hoevelaken open tegemoet getreden. Geen extra spanning en dat gaf de ploeg een verrassend resultaat. Waar het duel doelpuntloos leek te eindigen, sloeg Hoevelaken in de slotfase toe met twee treffers. De 2-0 winst brengt Hovelaken weer wat dichterbij de nacompetitie.

Unicum staat minimaal zeven punten voor op de concurrentie en het kampioenschap is een kwestie van tijd. Hoevelaken was echter niet onder de indruk en trad de gasten met open vizier tegemoet. In de eerste helft waren de ploegen daarom gelijkwaardig, al was het Sjoerd Kloppenburg die zijn doel schoon hield, zodat het 0-0 bleef.

In de tweede helft zette Unicum aan en had Hoevelaken het lange tijd moeilijk. Ze bleven echter overeind, mede door een afgekeurde treffer van Unicum. Toen de supporters al aan de kantine gingen denken, zorgde Patrick Kloppenburg in blessuretijd voor de 1-0. Daarmee was de koek nog niet op, want Randy Gerritsen maakte het feest compleet met een rake kopbal voor de 2-0.

Een knappe overwinning voor Hoevelaken, dat hiermee mag blijven hopen op het bereiken van de nacompetitie.