• Dreiging van sc Hoevelaken bij een vrije trap, maar scoren bleek moeilijker.

    Robert Kreuning

Hoevelaken uitgeschakeld voor promotie

HOEVELAKEN De moraal bij sc Hoevelaken was enorm goed na de plaatsing voor de nacompetitie op de laatste speeldag van de competitie. In de eerste ronde bleek ESA echter te sterk. Na de 1-2 van zaterdag in Hoevelaken was de 0-0 in Arnhem te weinig en blijft sc Hoevelaken in de derde klasse.

Rob Schoon

 

Of de uitschakeling terecht is, is niet relevant meer, vindt aanvalsleider Ruud Kassenaar. ,,Feit is wel dat er zeker meer in had gezeten, zowel zaterdag als vanavond. Ik vond ons de beter voetballende ploeg, maar zij gaan naar de volgende ronde en wij hebben vakantie. Zeer spijtig, maar wel de realiteit."

 

VERGELIJKBARE DUELS Het tweeluik begon zaterdag in Hoevelaken met een slordige, rommelige eerste helft van beide ploegen. ,,Eigenlijk was dinsdag wat dat betreft een kopie, want opnieuw was het voor de rust weinig verheffend. Zaterdag kwamen we direct na rust  op 1-0 via Ramon Geijtenbeek, een opsteker."

De voorsprong was zaterdag na een kwartier verdwenen en omgezet in een achterstand na Arnhemse treffers van Jeroen van Damme en Job Seinen. ,,We hebben daarna volop aangevallen en zijn dreigend geweest. De verdediging van ESA stond echter vrij goed, zodat we eigenlijk te weinig echte kansen kregen, laat staan doelpunten. Met de 1-2 nederlaag wisten we dat we dinsdag sowieso moesten winnen met twee doelpunten verschil."

STERKE VERDEDIGING Na de matige eerste helft leverde sc Hoevelaken na de thee een prima tweede helft af in Arnhem. ,,We speelden agressief en goed, eigenlijk zoals we het de laatste weken van de competitie ook deden. Maar het doorbreken van hu defensie bleef moeilijk. Veel kansen hebben we dus weer niet gehad, al was er nog wel een schot tegen de lat, waarbij de rebound over werd geschoten. Scoren lukte niet en de 0-0 was daarmee te weinig om door te gaan naar de tweede ronde van de nacompetitie."

 

Toch gaat Kassenaar niet bij de pakken neerzitten. ,,Je wilt natuurlijk zo ver mogelijk komen en het liefst promoveren naar de tweede klasse. Nu dat niet gelukt is, vind ik niet dat het seizoen is mislukt. We hebben in de slotfase van de competitie veel goede dingen neergezet en dat is een uitstekende basis om op voort te borduren komend seizoen."

 

EXTRA INZET Het geheim van de betere resultaten en het behalen van de nacompetitie is volgens Kassenaar duidelijk. ,,We hebben de laatste periode meer strijd geleverd en die extra inzet werd uiteindelijk beloond. Al is het niet alleen strijd natuurlijk. We hebben een jonge groep en je ziet ze elke week beter worden, dat heeft ook zeker meegespeeld."

 

Of Ruud Kassenaar volgend seizoen van de partij is, weet de aanvaller nog niet. ,,Daar ben ik niet heel veel mee bezig geweest. De intentie is er, want voetballen blijft een mooi spelletje. Het moet echter wel passen qua werk en gezin en daar ga ik over nadenken. Want als ik doorga, wil ik er volledig voor gaan. Aan een halve Ruud Kassenaar heeft sc Hoevelaken immers niet zoveel. "