• Aalt Guliker

Hoevelaken blijft in titelrace door ruime 6-0 winst

HOEVELAKEN Een week voor de topper tegen koploper CJVV toonde Hoevelaken de juiste vorm. Overtuigend werd laagvlieger 't Vliegdorp met 6-0 verslagen. ,,Ik hoop dat we na zaterdag weer zo tevreden kunnen zijn, reageert trainer Jan van den Heuvel. ,,Winst bij CJVV betekent een volgende stap."

Rob Schoon

 

Het kampioenschap in de derde klasse wordt waarschijnlijk pas in de laatste week beslist. CJVV is koploper, gevolgd door Hoevelaken op één punt, daarachter staan Odysseus en IJFC met weer een punt minder. ,,De ploeg die het meest rustig blijft, gaat er met het kampioenschap vandoor. En ja, dan zijn we zeker kanshebber."

 

GROTE WENS Van den Heuvel is bezig in zijn vijfde seizoen en zou dolgraag afscheid willen nemen met de titel. ,,Met de gehele staf zijn we er destijds ingestapt en elk seizoen hebben we meegestreden. Toch kwamen we steeds tekort, maar dit seizoen moet het dan gebeuren. Het gevoel dat we kampioen kunnen worden begint steeds meer te leven."

Toch verwacht Van den Heuvel niet dat het tot extra spanning leidt of gaat leiden bij zijn spelers. ,,De jongens beginnen erin te geloven en dat geeft vooral meer energie. En dat beetje extra kan ons de komende weken goed van pas komen. Het seizoen is tot nu toe geslaagd, maar vanaf nu worden de prijzen pas verdeeld."

EENVOUDIGE GENERALE Een week voor de topper tegen CJVV werd Hoevelaken eigenlijk alleen in het eerste kwartier enigszins op de proef gesteld door 't Vliegdorp. Na de 1-0 van Maikel Bakker ging het echter snel en stond het halverwege al 4-0. Na de kopgoal van Bakker, scoorden ook Patrick Kloppenburg en Michel van de Bunt met het hoofd. Met een mooi afstandschot zette Dennis de Haas de ruststand op het bord.

De grote voorspong bij rust stelde Van den Heuvel in staat om lichtgeblesseerde spelers wat rust te gunnen. Het spelbeeld veranderde daardoor niet en Hoevelaken bleef duidelijk een maat te groot voor de gasten uit Soesterberg. Aanvoerder De Haas zorgde met zijn tweede treffer voor de 5-0, waarna de ingevallen Joost van den Heuvel de 6-0 eindstand mocht aantekenen.

 

SERIEUZE TEST Zaterdag volgt een serieuze test, eigenlijk één van de finales, het uitduel bij CJVV in Amersfoort. ,,Bij winst worden we koploper, maar bij verlies haken we even af. Best een belangrijk potje dus tegen CJVV, maar ik alle vertrouwen in een goed resultaat. Het vertrouwen is er en het loopt momenteel lekker."

 

,,We hebben tegen geen enkele andere kanshebber verloren en zelfs sowieso het minste verliespartijen. Dat moeten we de komende weken maar zo houden, want de titel halen met sc Hoevelaken lijkt me een prachtig afscheidscadeau van de gehele staf aan de vereniging. Maar uiteindelijk moeten de spelers het doen binnen de lijnen, want zij zijn de hoofdrolspelers. Wat de uislag ook wordt zaterdag, de strijd is dan nog niet beslist."

foto Aanvoerder Dennis de Haas was met twee treffers weer belangrijk voor Hoevelaken.