• HC NIjkerk

Hockeyers bouwen nieuw onderkomen

NIJKERK Een nieuwjaarsreceptie is een uitgelezen mogelijkheid om terug te kijken op het voorbije jaar, maar bovenal om vooruit te kijken. Voorzitter van Hockey Club Nijkerk Menno de Boer hield vrijdagavond geen uitgebreide toespraak, maar wilde desgevraagd wel de nieuwbouwplannen van de Nijkerkse hockeyclub toelichten. ,,Het wordt de hoogste tijd dat we de plannen ten uitvoer gaan brengen, zodat we het komende seizoen kunnen starten in een prachtig clubhuis."

 

Rob Schoon

 

De nieuwbouw stond al enige jaren op de verlanglijst, maar in het komende jaar gaat het dan echt gebeuren. ,,De tekeningen zijn al enige tijd gereed en nu is het financiële plaatje eveneens rond. Nu gaan we de benodigde procedures afronden, zodat we hopelijk zo snel mogelijk kunnen starten."

 

EIGEN MIDDELEN De financiering van de nieuwbouw wordt geheel gedragen door de vereniging zelf, iets waar De Boer best trots op is. ,,We hebben regelmatig met de gemeente Nijkerk overlegd, maar we redden het zonder financiële bijdrage. Het is ons gelukt om de financiering rond te krijgen uit eigen middelen van de Stichting, waarbij echter wel een garantstelling nodig is van de gemeente."

 

Voordat de daadwerkelijke bouw kan starten, zijn er wel wat procedures te doorlopen. ,,Voor de bouw is een kleine aanpassing van het bestemmingsplan nodig en daarnaast is natuurlijk een bouwvergunning nodig. Beide aanvragen zijn in een afrondende fase en we hopen dat er weinig hobbels op dit pad verschijnen."

 

GEDEELTELIJKE VERBOUW Het wordt geen geheel nieuw clubhuis blijkt uit de tekeningen. De huidige bouw wordt wel grondig verbouwd, maar blijft bestaan. ,,Het huidige clubhuis met twee kleedkamers wordt omgebouwd tot vier geheel nieuwe kleedkamers. Bovenop het bestaande gebouw komt een verdieping waar onder andere een kantine, een bestuursruimte en een terras komen."

 

Het huidige clubhuis is dringend aan een upgrade toe. ,,Door de al langer lopende plannen voor uitbreiding, is er de laatste jaren weinig geïnvesteerd in het gebouw. Nu pakken we het op en de doelstelling is om aan het begin van het komende hockeyseizoen iedereen te kunnen ontvangen op ons prachtige complex."

 

UITBREIDING NODIG De uitbreiding met extra kleedruimtes is geen overbodige luxe. ,,Extra leden zijn altijd welkom, maar het gaat de goede kant op. Zo zijn we dit seizoen gestart met een tweede herenteam en ook de jeugdafdeling groeit gestaag. De nieuwbouw geeft ons ruimte en is goed voor de uitstraling. Onze leden, bezoekende clubs en toeschouwers moeten graag op ons complex komen. Een modern clubhuis met de gebruikelijke gezelligheid zal daar zeker aan bijdragen."

 

Ook buiten het complex blijft HC Nijkerk actief als het aan De Boer ligt. ,,Het beachhockey evenement in het centrum was vorig jaar een succes. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar."