• Hockeyteam JD1 is op zoek naar nieuwe leden.

    Mathilde Dusol

Hockey Club Nijkerk zoekt sportieve jongens 

NIJKERK  Hockeyclub Nijkerk is een bloeiende en gezellige vereniging. Met zo'n 300 leden wordt bij de vereniging in verschillende categorieën gehockeyd. Het team JD1 komt jongens tekort waardoor ze volgend jaar misschien geen competitie kunnen spelen.

 

Helaas komen de jongensteams nu in gevaar. Ieder jaar stromen er jongens door naar een volgend team. Er moeten daarom ook nieuwe jongens bijkomen om het team volledig te houden. Mathieu Terporten een van de drie coaches: ,,We hebben het idee dat Nijkerk en Spakenburg gemeenten zijn waar door jonge jongens vooral voetbal wordt gespeeld. Kinderen zijn op jonge leeftijd snel geneigd om te gaan voetballen, terwijl er ook veel andere leuke sporten bestaan."  Hockey is volgens Terporten een hele sociale sport. ,,We houden familietoernooien, beachhockey, hockeyclinics waar teams of individuele spelers aan mee kunnen doen. We spelen in teams waar verschillende niveaus bij elkaar zitten, hockey is een hele toegankelijke sport." In de winter wordt er zaalhockey gespeeld, de club kent geen winterstop. ,,Kinderen leren veel van het spelen in de zaal, omdat het hockeyen door de gladde ondergrond veel sneller gaat."  Jongens die tussen de 9 en de 11 jaar oud zijn zijn welkom voor een proeftraining bij de JD1. ,,Wij zijn een heel gezellig hockeyteam en zijn op zoek naar sportieve jongens."

Tijdens de gratis proeftraining zorgt de club voor een stick en een gebitsbeschermer en vooral voor veel lol. Trainingen vinden plaats op maandag om 18.00 uur en woensdag om 17.30 uur. Voor informatie of een proeftraining bel Chris (06-53762650), Lodewijk (06-54312509), of Mathieu (06-22370443).