• Het Auwe Helden Legends Toernooi wordt een weerzien met veel oude bekenden.

    Kees van den Heuvel

Helden van weleer in actie bij Veensche Boys

NIJKERKERVEEN De kiem werd zes jaar geleden gelegd in Duitsland en komt zaterdag 6 juli tot wasdom. Veensche Boys organiseert dan een voetbaltoernooi voor oud-voetballers. Het enthousiasme is groot en het deelnemersveld was snel gevuld. Naast de sportieve prestatie, staat de gezelligheid als vanouds hoog in het vaandel.

Rob Schoon

Als initiatiefnemer kijkt Henk Berculo vol verwachting uit naar zaterdag. ,,Zes jaar geleden tijdens een reünietoernooi met Veensche Boys zondag in Duitsland zeiden we dat we het een volgende keer bij Veensche Boys wilden doen. We hebben echter gewacht op de nieuwe accommodatie en toen heb ik het samen met Johan Vis opgepakt."

CONTACTEN Het samenstellen van een deelnemersveld bleek eenvoudig. ,,In de regio kenden we wat oud-spelers en iedereen was meteen enthousiast. En natuurlijk komen onze Duitse vrienden, met aanvoerde Heinz Robben (geen familie van), van Surwold ook." Hoogland, Hooglanderveen, Hoevelaken, IJsselmeervogels en NSC Nijkerk zijn de overige ploegen van buiten Nijkerkerveen.

De thuisspelende vereniging vaardigt zelf vier teams af, te weten Veensche Boys zondag, 35+, 45+ en een combinatieteam Veensche Boys zaterdag/De Baggelaars. ,,De teams zijn ingedeeld in twee poules die we hebben vernoemd naar de Veensche Helden van nu, Thomas Buitink en Donny van de Beek. Het wordt een weerzien met veel oude bekenden en ik verwacht dat er veel mooie herinneringen worden opgehaald."

ENTHOUSIASME Zelf waren Henk Berculo en Johan Vis meteen enthousiast over het plan, maar ze merken dat ook anderen er naar uitkijken. ,,Het deelnemersveld was snel rond en sponsoren waren bereid mee te doen. Maar ook bij supporters merken we dat ze het leuk vinden. Het weer lijkt mee te werken, dus niets staat een succesvol toernooi met veel belangstelling in de weg. Wat ons betreft kan het niet snel genoeg zaterdag zijn."

Vanaf 13.00 uur zal de eerste wedstrijd starten aan de Westerveenstraat, waarna de winnaar rond 17.30 uur gehuldigd zal worden. ,,De deelnemers kennende zal er echt gestreden worden om de titel, het blijven toch sportmannen." Toch is er ook genoeg georganiseerd rond en na de wedstrijden. ,,Het moet vooral ook een feestdag worden waar iedereen zich kan vermaken. En onze ervaring leert dat we bij Veensche Boys prima in staat zijn om een mooi feest te bouwen na het sportieve aspect."

EENMALIG? Over een terugkerend evenement hebben Berculo en Vis nog niet nagedacht. ,,Nee joh, laten we eerst zaterdag afwachten en wellicht is het vooral leuk als het eenmalig is. Zaterdag gaan we met zijn allen genieten en wat er daarna komt, zien we later wel. Kom vooral langs als je nog eenmaal wil genieten van je persoonlijke Auwe Helden Legends."