• Robert Kreuning

Harry Oussoren treft gretig sc Hoevelaken

HOEVELAKEN Een nieuwe hoofdtrainer geeft spelers vaak een extra impuls. Bij sc Hoevelaken ondervindt Harry Oussoren dat ook. ,,Ik merk dat de groep heel gretig is, misschien soms wel te gretig. Maar ik ben blij met het enthousiasme wat de selectie momenteel uitstraalt. Dat is een fijne start voor mij als trainer."

Rob Schoon

 

Na een lange periode onder hoofdtrainer Jan van den Heuvel, staat Oussoren dit seizoen als eindverantwordelijke voor de groep. Voor enkelen een kans en voor anderen is het wennen. ,,Dat proces van gewenning proberen we zo snel mogelijk te laten verlopen. Ik ga ook echt niet meteen alles omgoooien, maar wil wel stapsgewijs wat accenten verleggen."

 

DUBBELE VOORBEREIDING] Oussoren koos ervoor om na afloop van het vorige seizoen reeds twee weken met de spelersgroep te werken en na de vakantie de echte voorbereiding te laten starten. ,,Omdat de tijd voor de eerste duels relatief kort was, hebben we hiervoor gekozen. Het grote voordeel is dat we na de zomer meteen konden beginnen, omdat we elkaar reeds kenden."

 

Oussoren trof na de zomer een vrijwel complete groep. ,,Het kan toeval zijn dat dit juist nu het geval is, maar ik vind het in ieder geval erg positief. We hebben nu goed en gezamenlijk kunnen toewerken naar de bekercompetitie en de start van het voetbalseizoen." Na de bekerwedstrijden zat Hoevelaken echter nog even in de wachtkamer.

 

UITGESCHAKELD Tijdens het gesprek met Oussoren was niet bekend of Hoevelaken zich na twee geijke spelen en een winstpartij zou plaatsen voor de eerste bekerronde. Dinsdag won VVOG 2 echter van Reaal Dronten en dus is Hoevelaken uitgeschakeld. Oussoren had tijdens de bekerwedstrijden goede dingen gezien, maar ook leermomenten.

,,Het duel tegen 't Harde controleerden we volledig, maar in het laatste half uur geven we een 2-0 voorsprong weg. Tegen VVOG 2 hadden we het lastig. Met de 2-2 uit dat duel kon ik wél leven. Zaterdag tegen Reaal Dronten hadden we het aanvankelijk zwaar, maar losten we het goed op en wonnen we terecht met 4-1 met enkele mooie doelpunten."

 

START COMPETITIE Dat Hoevelaken geheel klaar is voor de competitie vindt Oussoren niet. ,,100% klaar zijn we niet, maar dat geldt voor veel ploegen. Met Batavia'90 treffen we wel meteen een ambitieuze tegenstander. De speelwijze en opstelling is nagenoeg klaar en ik ben benieuwd hoe we het gaan doen. Competitievoetbal is immers iets anders dan de voorbereiding."

 

Na vijf seizoenen zondagvoetbal wordt het een debuut voor Oussoren in het zaterdagvoetbal in het district OOst. ,,Wat dat betreft is het wel een ontdekkingsreis. Ik heb echter vorig seizoen veel duels van Hoevelaken gezien. De goede dingen die er zijn, gaan we proberen te combineren met verbeterpunten."

 

,,Ik zie graag een ploeg die verzorgd en vooruit voetbalt. En dat het liefst in combinatie met veel punten."