Harry Oussoren nieuwe hoofdtrainer sc Hoevelaken

HOEVELAKEN Hoevelaken heeft een nieuwe hoofdtrainer voor het voetbalseizoen 2016-2017. Uit het ruime aanbod waarmee het bestuur en de commissie voetbaltechnische zaken te maken kregen is de uiteindelijke keuze gevallen op Harry Oussoren. Oussoren is momenteel aan zijn derde seizoen als trainer bezig bij de zondagafdeling van Roda '46 en was verder hoofdtrainer bij onder anderen Achterveld en APWC. Bij Hoogland was hij twee jaar trainer van het tweede elftal.

De sollicitatiecommissie heeft aan de gesprekken met Oussoren 'een goed gevoel overgehouden, waarin hij toonde niet alleen oog te hebben voor de Hoevelakense hoofdmacht, maar ook voor het tweede elftal, de jeugd en het beleidsplan'.

De aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer is geen benoeming 'van bovenaf'. De aanvoerder van het eerste elftal, Peter van der Weerd, heeft aangezeten bij de gesprekken met kandidaten en in de afrondende fase heeft een delegatie van Hoevelaken 1, alsmede tweede elftaltrainer Ben Boekhout een gesprek met Harry Oussoren gehad. Het dagelijks bestuur heeft uiteindelijk met een laatste stem de goedkeuring gegeven aan het advies.

Met zijn komst naar Hoevelaken gaat Harry Oussoren een nieuwe fase in, in zijn voetballeven. Nooit eerder was hij actief bij een zaterdagvereniging.

Foto 1: Voorzitter Willem van Vliet met Harry Oussoren.

Foto 2: Harry Oussoren met een delegatie van de spelersgroep.