• BDU Media archief

Harry Hamstracup klaar voor de start

NIJKERK De aftrap van de Harry Hamstra cup nadert met rasse schreden. Dinsdag beginnen twee van de vier deelnemers aan de eerste wedstrijd van dit oefentoernooi.

Op veel amateurvelden rolt de bal alweer en ook voor de "divisionisten" is de oefencampagne van start gegaan en zijn de eerste (positieve) resultaten bekend. Zo won IJsselmeervogels verrassend van eredivisionist De Graafschap met 3-2 nadat een week eerder DFC al met 4-1 was verslagen.
Spakenburg was met 2-1 te sterk voor De Meern en DVS'33 zette De Treffers met 4-1 opzij. Hoofdklasser Sparta Nijkerk speelt aanstaande zaterdag de eerste oefenwedstrijd. Het zegt allemaal nog niet zoveel, maar de kop is eraf en dus worden prognoses en vermoedelijke opstellingen steeds vaker onderwerp van gesprek onder de supporters.

PROGRAMMA Het programma van de Harry Hamstra Cup zorgt voor mooie affiches en tegelijk goede tests richting de start van het nieuwe seizoen. Dinsdag trappen IJsselmeervogels en Sparta Nijkerk het toernooi om 19:30 uur af in Spakenburg met een heuse streekderby.

Spakenburg, dat vorig seizoen kampioen werd van die derde divisie, ontvangt woensdag om 20:00 uur het ambitieuze DVS'33 dat inzet op promotie naar de tweede divisie.

Drie dagen later, op zaterdag 11 augustus, is de Nijkerkse Ebbenhorst het decor van twee mooie duels. Op de slotdag van de Harry Hamstra Cup speelt Sparta om 15:00 uur tegen Spakenburg en gaat DVS om 17:30 uur de strijd aan met IJsselmeervogels.