• Na het zwemmen is Angelina Versteeg op weg naar haar fiets tijdens de flitstriatlon van vorig jaar.

    Marjet van Ruitenbeek

'Flitstriatlon is voor iedereen leuk'

NIJKERK Hardlopen is de grootste passie van Angelina Versteeg, maar eenmaal per jaar zoekt ze haar racefiets en zwemspullen erbij. Op 7 juni is ze weer van de partij tijdens de 22e editie van de Nijkerkse Flitstriatlon. ,,Precies weet ik het niet, maar ik heb zeker de helft van alle edities meegedaan."

Rob Schoon

 

,,De flitstriatlon is gewoon leuk om aan mee te doen. Niet alleen voor zeer geoefende triatleten, maar iedere, een beetje getrainde, sporter kan het volbrengen. Als lid van Atletiek Vereniging Nijkerk train ik in de aanloop van de flitstriatlon wel wat extra."

 

OPEN WATER Met name de 500 meter zwemmen verdient enige aandacht voor Versteeg. ,,Dat is mijn minst favoriete onderdeel. Ik ben van nature niet zo'n zwemmer, dus daar pak ik wat extra training mee met de triatleten van onze vereniging." In navolging op vorig jaar wordt er opnieuw gezwommen in de Arkervaart, zogenaamd 'open water' dus.

 

,,Dat was voor mij wel een extra dingetje, maar achteraf ook wel iets speciaals. Van de triatleten die veel deelnemen aan wedstrijden hoor ik dat het juist een extra dimensie geeft aan de flitstriatlon. Er komen zelfs atleten uit het hele land, omdat het zwemmen in open water aantrekkelijk is."

INDIVIDUEEL Versteeg heeft alle keren individueel deelgenomen en nooit overwogen om alleen haar favoriete onderdeel in een estafetteploeg te volbrengen. ,,De estafette geeft het evenement een nog lagere deelnamedrempel, maar zelf kies ik voor de individuele wedstrijd, want dat is voor mij het doel van de flitstriatlon."

De extra training volgt Versteeg bij de triatleten van AV Nijkerk, haar vereniging. ,,Een hele leuke groep sporters die elke zaterdagochtend op de diverse onderdelen trainen. In de aanloop naar de flitstriatlon zijn er zelfs speciale clinics voor sporters op alle onderdelen, waaronder het oefenen in de Arkervaart. Dat is een mooie gelegenheid om wat extra training en ervaring mee te pakken."

 

MOOI PARCOURS Sinds vorig jaar vindt de flitstriatlon plaats nabij de Arkersluis. Na twintig jaar Bad Bloemendal en fietsen en hardlopen in het buitengebied tussen Nijkerk en Putten, was dat vorig jaar even wennen. ,,Het nieuwe parcours in de polder Arkemheen is zeker zo mooi. En voor de verstokte deelnemers, zoals ik, biedt een ander parcours afwisseling."

 

Angelina Versteeg heeft nog geen ambitie om deel te nemen aan andere en langere triatlons. ,,Nee, dat gevoel heb ik niet. Ik neem deel aan de flitstriatlon omdat het een superleuk evenement is, dat wordt georganiseerd door mijn eigen vereniging en in mijn eigen stad. Aan run-bike-wedstrijden doe ik wel eens vaker mee, maar nooit aan triatlons."

Vervolgens sluit ze kenmerkend lachend af: ,,Langere triatlons betekent dat ik nog meer moet zwemmen en dat lijkt me ook niet zo'n goed idee."