• Jeffrey Duijst speelde tegen Elspeet rechtsback en had vaak ruimte om op te komen.

    Robert Kreuning

Eerste winst voor Hoevelaken: 'De weg omhoog weer in beeld'

HOEVELAKEN In de derde competitieronde heeft sc Hoevelaken eindelijk de eerste winst kunnen behalen. In en tegen Elspeet werd met 1-0 gewonnen en dat zorgde toch voor opluchting. ,,Goed was het zeker niet zaterdag en dus kan het beter. De winst is echter binnen en dat telt op dit moment zwaarder", aldus verdediger Jeffrey Duijst.

Rob Schoon

 

Er was nog geen sprake van paniek na de tegenvallende competitiestart met twee verliespartijen. ,,Nee, dat niet. Toch moet het niet te lang duren, want dan werkt dat steeds door. Nu de winst binnen is, kunnen we met een beter gevoel de eerstkomende duels bekijken. Hoevelaken hoort hoger op de ranglijst te staan, dus moeten we meer winnen."

 

MATIG DUEL Het duel in Elspeet werd gespeeld onder lastige omstandigheden. De regen was vervelend, vooral voor het publiek. Voor de spelers zorgde het echter voor een kletsnat veld, waar ballen moeilijk te controleren waren en veel doorgleden. ,,Voor de toeschouwers was het geen groots spektakel."

 

Duijst vond het dus zeker niet de beste wedstrijd van Hoevelaken. ,,Qua spel was het niet best. Toch waren we wel beter dan Elspeet en hadden een aantal goede kansen om de score te openen. De 0-1 van Lex van Middelaar na een half uur zorgde wel voor meer rust in ons spel. Het lukte echter niet om de score uit te bouwen en dan blijft het toch oppassen. Een klein moment van onachtzaamheid kan immers betekenen dat je tegen een tegendoelpunt aanloopt en onnodig punten verspeeld."

 

RUSTIG BLIJVEN Hoewel Hoevelaken de competitie matig startte, was er van onrust geen sprake. ,,Dat is nergens goed voor, want dat komt het spel nooit ten goede. Het is aan ons om de goede momenten uit te bouwen en slechte momenten uit te bannen. We hebben het duel tegen Elspeet dan ook niet anders benaderd dan de eerdere duels. Dat zij minder kwaliteit hebben dan de eerdere tegenstanders kwam wel goed uit. Met de 0-1 overwinning zijn we van de nul af en kunnen we omhoog kijken, want we horen in de (sub)top te spelen."

 

Met de beleving en instelling van de selectie zit het volgens Duijst goed. ,,Iedereen gaat er elke week helemaal voor en dat lijkt me niet meer dan normaal. Komende zaterdag tegen Hulshorst, op papier ook geen topploeg, moeten we weer alles geven. We hebben namelijk geen ploeg die op routine duels wint." Tegen Elspeet, dat de eerste duels met 6-0 en 8-1, bleef de score beperkt voor Hoevelaken. ,,De winst was even belangrijker dan de grootte van de overwinning. De beste manier om vertrouwen te tanken, blijft het winnen van wedstrijden."

 

NUL HOUDEN Als verdediger vindt Duijst het prettig dat er geen tegentreffer werd geïncasseerd, maar het is geen halszaak. ,,De nul houden proberen we natuurlijk iedere week, maar het maakt niet zoveel uit of we met 1-0 of 2-1 winnen. Voor onze keeper Sjoerd Kloppenburg is dat wel heel belangrijk; tegentreffers kunnen zijn week immers maken of breken. Tegen Hulshorst gaan we dus maar proberen hem weer een goede week te bezorgen. "