• De organisatie van de Ronde van Nijkerk verwacht een geweldig evenement .

    Stichting Wielersport Nijkerk

Eerste Ronde van Nijkerk: 'We doen het goed, of we doen het niet'

NIJKERK De laatste keer dat er een wielerronde door Nijkerk reed is lang geleden. Te lang, volgens enkele enthousiaste wielrenners. Er werd besloten een wielrenevenement te organiseren. Het resulteerde in de Ronde van Nijkerk op 2 juni 2018 in het centrum van Nijkerk.

Rob Schoon

Sinds de opening van de fietsenwinkel van Ben de Ruiter is er een groep fanatieke wielrenners die elke maandag samen fietsen. Daar ontstond in september 2016 het eerste idee om een wielerronde te organiseren in Nijkerk.

OPGEPAKT INITIATIEF Op initiatief van amateur wielrenner André Luijk werden de plannen begin 2017 concreet opgepakt. ,,Toen werd het echt concreet en besloten we de stichting Wielersport Nijkerk op te richten, want dat bleek nodig voor de verdere organisatie."

Naast De Ruiter en Luijk namen Ralph Eggenkamp, Anne Broersma, Femke Broersma en Arno Snapper zitting in het bestuur en startte de echte organisatie. ,,Dat bleek een uitdagende klus, omdat er naast financiële middelen (sponsoren) ook vergunningen nodig waren. Gelukkig was de gemeente Nijkerk snel enthousiast in de persoon van Stefan Staartjes en verleenden ze zelfs een financiële bijdrage."

IN HET CENTRUM Het parcours is belangrijk en de organisatie wilde een ronde door het centrum. ,,In overleg met de gemeente is dat gelukt naar ieders tevredenheid. Het 1,2 kilometer lange parcours gaat vanaf het Plein, over de Bagijnenstraat, Vrijheidslaan, Oosterstraat, Langestraat, Torenstraat en via de Nieuwstraat terug naar het Plein."

,,Om de aanwonenden te informeren, organiseren we op 16 mei vanaf 19.00 uur een informatieavond in mijn fietsenwinkel aan de Vrijheidslaan. Daar worden de plannen toegelicht met aandacht voor de bereikbaarheid van aa het parcours liggende panden."

KENNISMAKING De Ronde van Nijkerk is niet alleen voor geoefende wielrenners. ,,Om kinderen kennis te laten maken met fietsen, beginnen we om 18.00 uur met de zogenaamde Decathlon dikke banden race. Dat kan op een gewone fiets en zij rijden twee ronden in verschillende leeftijdscategorieën."

Vanaf 18.45 uur start de Funklasse/Prominentenwedstrijd, speciaal voor recreanten, sponsoren en prominenten. Zij rijden 30 minuten plus twee ronden. ,,Voor deze race is geen licentie nodig en dus kan iedere sportieveling met een racefiets meedoen."

KNWU WEDSTRIJD De afsluiting vormen de 50 ronden in de KNWU amateurs/Sportklasse/junioren wedstrijd. ,,Ik verwacht daar een mooie strijd en absoluut een aanrader om te komen bekijken.''

Voor de Ronde kan de organisatie veel vrijwilligers gebruiken. ,,Vrijwilligers hebben we zeker nodig, zij zijn altijd welkom.

Op www.stichtingwielersportnijkerk.nl staat alle informatie en we verwachten een prachtige Ronde van Nijkerk."