• De derby tussen Hoevelaken en Terschuurse Boys leverde geen winnaar, of wellicht toch de (neutrale) toeschouwer

    Bram van den Heuvel

Doelpuntrijke derby onbeslist

HOEVELAKEN sc Hoevelaken en Terschuurse Boys hebben zaterdag laten zien dat derbyvoetbal niet allen spanning kent, maar ook zeer vermakelijk kan zijn. Alles zat in het duel tussen beide 'buren' en dit keer zelfs de doelpunten. Het duel bleef echter onbeslist en beide ploegen moesten genoegen nemen met 4-4.

Rob Schoon

Het enige wat hinderlijk tegen zat op zaterdagmiddag was het weer, want gedurende het gehele duel viel er regen, terwijl het aan het begin van de middag nog zonnig was. Het weerhield vele toeschouwers er niet van om de derby te komen kijken. Beide trainers zullen het anders vinden, maar voor veel toeschouwers zijn dit de enige duels waar het om gaat in een seizoen.

 

BELOOND En de toeschouwers werden beloond voor hun trouw, want het duel boeide vrijwel continu en was tenminste spannend tot de laatste seconde. En Sjoerd Kloppenburg moest namens Hoevelaken al snel aan de bak om Terschuur van het scoren af te houden. ,,Het begin was flitsend van Terschuur en in eerste instantie kon ik ze nog enkele keren van scoren afhouden, maar toch viel al snel de 0-1."

 

Roy van de Veen zette de gasten op voorsprong, maar Hoevelaken herstelde nog binnen het kwartier de stand met treffers van Lex van Middelaar en Joeri van der Hoeven. ,,Halverwege de eerste helft volgde een nachtmerrie voor elke keeper, want ik liet een eenvoudige bal glippen en toen was het weer 2-2." Opnieuw was Van de Veen de doelpuntenmaker.

 

OP EN NEER Het duel golfde op en neer en door een eigen doelpunt van Tomas Vaarkamp leek Hoevelaken met een voorsprong te gaan rusten. Dennis van de Veen bezorgde in de laatste seconde Terschuur echter nog de verdiende gelijkmaker, zodat de kleedkamer werd opogezocht met een 3-3 stand.

 

Na de thee was het duel iets minder in evenwicht, omdat Ewoud van de Brug van Hoevelaken een rode kaart ontving na een stevige tackle. ,,Ik kon niet zien of de kaart terecht was. Het was een stevig duel, maar de scheidsrechter beoordeelde het als een ernstige overtreding. Met tien man moesten we achteruit en loeren op de counter."

 

GENOEGDOENING ,,Ik vind dat we het prima deden met een man minder. Er werd volop gestreden en niemand verzaakte. Daar moet ik de ploeg toch een compliment voor geven." Het werd toch 3-4, want op het afstandschot van Gydo Vos had Kloppenburg geen antwoord.

Toch kon Kloppenburg nog tevreden terugkijken op het duel, wat Hoevelaken knokte zich in de slotfase terug tot 4-4 via Van MIddelaar. Daarna redde Kloppenburg nog enkele keren, zodat het de eindstand werd.

 

,,Een wedstrijd van uitersten kan je wel zeggen, zowel als ploeg als voor mezelf. Enkele goede reddingen, maar ook een vervelende blunder. Het was in ieder geval een boeiend en spannend duel. Dat we ons uit een schijnbaar geslagen positie hebben teruggeknokt, geeft het meeste vodloening."