• Terschuurse Boys bleek zaterdag de sterkste ploeg in de derby tegen sc Hoevelaken

    Guido de Boer

Derby ontglipt sc Hoevelaken

HOEVELAKEN Een week na de nederlaag tegen Otterlo is sc Hoevelaken opnieuw onderuit gegaan. Uitgerekend in de derby tegen Terschuurse Boys, ook een concurrent voor het behalen van de nacompetitie, verloor Hoevelaken zaterdag met 3-1.

Rob Schoon

De derby tussen Hoevelaken en Terschuurse Boys maakt altijd extra's los. Niet alleen bij Hoevelaken, maar zeker ook bij de thuisploeg van zaterdag, volgens verdediger Jaap van der Weerd. ,,Dit zijn wel extra leuke duels, zeker omdat bijna alle spelers elkaar persoonlijk kennen."

MINDER SPANNEND Van der Weerd moet het dit seizoen in de derby doen zonder zijn broer Peter in het tenue van Hoevelaken. ,,Dat is wel jammer, maar hij besloot lager te gaan spelen na periodes met blessures. Eerdere seizoenen was de derby extra spannend, want toen hadden we het er thuis al weken over."

Het duel was wel een echte derby, aldus Van der Weerd. ,,Goed voetbal was het zeker niet van beide kanten, dat is wel derby eigen. Overigens was het een erg sportief duel, dat zie je minder vaak in dit soort wedstrijden. En voor ons was de afloop natuurlijk prima."

OMMEKEER In de eerste helft waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd met wat mogelijkheden voor beide doelen. Een mooie solo van Randy Gerritsen zorgde ervoor dat Hoevelaken de leiding nam en er leek weinig aan de hand voor de gasten.

,,Eigenlijk kwamen we terug in de wedstrijd door een misser van keeper Kloppenburg van Hoevelaken. Hij miste de bal en daardoor kon Roy van de Veen de 1-1 binnenlopen. Daarna waren wij echt de betere ploeg en hebben we eigenlijk weinig te duchten gehad van Hoevelaken."

LATE BESLISSING Terschuurse Boys drukte het betere spel in de slotfase uit in de score. Dennis van de Veen en Ronald Bouwman bezorgden de thuisploeg een 3-1 overwinning.

,,Het was zeker geen mooie wedstrijd, maar de winst betekent dat we goed mee blijven doen. En Hoevelaken, de buurman, is toch een concurrent voor de nacompetitie dus dan telt hij driedubbel. De hoogtepunten qua spel waren eigenlijk alleen de 0-1 en 2-1; dat waren echt mooie doelpunten."

HETZELFDE DOEL Zowel Hoevelaken als Terschuurse Boys hebben hun zinnen gezet op het behalen van de nacompetitie. ,,Vorige week hebben we allebei verloren en dus wilden beide ploegen winnen. In deze competitie steekt eigenlijk alleen Unicum er bovenuit, maar daaronder strijden vijf ploegen voor de nacompetitie. Het wordt en blijft spannend tot de laatste dag verwacht ik."

Voor Terschuur staat zaterdag het duel tegen SDS'55 op het programma. ,,Hoevelaken staat opnieuw een duel tegen een concurrent te wachten. Op zich gun ik Hoevelaken best wel wat, maar voor ons zou het beter zijn als ze gelijkspelen tegen Zwart Wit'63."