• Aalt Guliker

Dave Knikker vol vertrouwen na derde winst NSC

NIJKERK De derde overwinning in de competitie van NSC ging niet eenvoudig, maar DZC'68 werd wel met 2-0 naar huis gestuurd. De koppositie is in bezit en als het aan Dave Knikker ligt niet kortstondig. ,,Onze ploeg is goed genoeg om in de top van de eerste klasse te eindigen."

Rob Schoon

Zelf speelde Knikker zaterdag een goede wedstrijd en hij werd beloond als 'man van de wedstrijd'. ,,Natuurlijk is dat leuk en een stuk waardering. Ik doe altijd mijn uiterste best en dat wordt gewaardeerd. Zo'n titel is dan aardig, maar de winst vind ik belangrijker."

NOG NIET TOP Het was alweer de derde winstpartij voor NSC tegen DZC'68, maar echt tevreden is Knikker nog niet. ,,Ons spel is zeker nog niet top, ik denk dat we veel beter kunnen. Aan de andere kant kan je dus ook stellen dat we alleen maar beter kunnen en dus kan het een heel mooi seizoen worden."

Voor rust overtuigde NSC allerminst tegen de laaggeklasseerde ploeg uit Doetinchem. Sterker nog, de gasten hadden het betere van het spel, vooral omdat zij de meeste duels winnend afsloten. Bij een 0-0 ruststand was het duidelijk dat de tweede helft beter moest.

,,Ik moet zeggen dat de tweede helft wel beter was, maar het bleef een matig del van onze kant. Gelukkig scoorden Redouan Hazzat en Mark Fennebeumer, zodat we het duel toch winnend afsloten. Slechte wedstrijden winnen, is wel vaak een eigenschap van ploegen die bovenin meedraaien, dus dat belooft veel goeds."

GROOT VERSCHIL Voor Knikker is het vrij duidelijk waar het aan ligt dat NSC dit seizoen zijn wedstrijden wel wint. ,,Het niveauverschil met de Hoofdklasse is heel duidelijk. Dat heeft als voordeel dat we nu zelf veel meer aan voetballen toekomen in plaats van tegenhouden. Voor ons als voetballer is dit ook leuker spelen. Vooruit spelen is toch fijner dan vooral verdedigen."

Zaterdag wacht wellicht een grote test voor NSC als ze op bezoek gaan bij SDV Barneveld. ,,Dat kan een heel leuk duel worden. Zij hebben twee punten minder, dus sowieso een topduel en daarnaast toch een soort van streekderby. Ik weet niet hoe ze spelen, maar ik verwacht een mooie spannende wedstrijd. We kunnen een mooie slag slaan als we winnen. Nu we bovenaan staan, willen we dat zo lang mogelijk volhouden, dat lijkt me duidelijk."

DOELSTELLING Trainer Kamphuis wilde wachten met een doelstelling. ,,Dat hebben we nog niet gedaan, maar volgens mij moet je met deze selectie streven naar een plaats in de top drie. Ik denk dat we beter zijn dan vorig jaar en we spelen in een lagere klasse, dus dan moet je streven naar de top.

Dat gaat niet vanzelf, dat beseffen we, maar we mogen best vertrouwen uitstralen. Ik ben sowieso tevreden bij NSC. Ik speel vrijwel alles en lekker dichtbij. En qua resultaten gaat het dit seizoen prima, wat wil je nog meer."