Code rood voor NSC Nijkerk

NIJKERK De laatste speeldag van de competitie wordt voor NSC erop of eronder. De Nijkerkers gingen zaterdag met 8-2 fors onderuit bij sc Genemuiden en zagen de concurrenten Zuidvogels en Huizen punt(en) pakken. NSC staat daardoor op een plaats die degradatie tot gevolg heeft en dus moeten ze zaterdag tegen HZVV winnen om voorlopige kans te houden op lijfsbehoud.

Tegen Genemuiden was het duel al snel beslist, want binnen tien minuten keek NSC tegen een 2-0 achterstand aan. Halverwege was de stand 4-1, waarbij Tristan Wallet voor de Nijkerkers scoorde. Na de thee ging het niet veel beter en uiteindelijk eindigde het duel in een afgetekende 8-2 nederlaag. De tweede treffer van NSC werd gemaakt door Yannick Cornelisz uit een strafschop. Voor Genemuiden scoorden Joran Pot (2x), Omar Kovak (3x) en Sijmon Eenkoorn (3x).

NSC staat nu in punten gelijk met Zuidvogels, maar heeft een minder doelsaldo. Huizen staat daar nog een punt achter. Deze drie ploegen strijden om één plaats in de nacompetitie om degradatie te ontlopen. De andere twee ploegen zakken af naar de eerste klasse. Op papier heeft NSC de beste papieren qua tegenstander, maar ze zullen het zelf moeten doen aankomende zaterdag.