• Yannick Bouw scoorde zaterdag driemaal en in deze competitie al 28 maal

    Kees van den Heuvel

Blijven winnen is eerste vereiste voor Veenders

NIJKERKERVEEN Veensche Boys deed zaterdag 'zijn plicht' door met 0-3 te winnen bij OWIOS. Om nog kampioen te worden, zijn ze echter afhankelijk van Scherpenzeel dat ook won (1-4 bij Valleivogels). ,,Zelf moeten we alles winnen en pas daarna kunnen we kijken of Scherpenzeel meewerkt," stelt trainer Richard van Vliet.

Rob Schoon

,,Natuurlijk gaan we nog steeds voor het kampioenschap, want de achterstand is slechts vier punten," gaat de trainer verder. ,,We mogen dan echter geen punten meer verspelen en wat dat betreft hebben we zaterdag gedaan wat we moesten doen. In tegenstelling tot vorige week tegen VVOP gaven we OWIOS geen kans om terug te komen in het duel."

TEGENSLAG Van Vliet zag zijn ploeg de laatste weken de koppositie verliezen, waardoor zij nu in de achtervolging moeten op Scherpenzeel. ,,Natuurlijk moet je het zelf doen, maar het zat ook niet echt mee. Tegen zowel Valleivogels als Scherpenzeel verspelen we punten in de laatste minuten. Niet verdiend naar mijn mening, maar je hebt er wel mee te maken."

En wellicht zijn zulke momenten het grote verschil met de prestaties van Veensche Boys voor de winterstop. ,,Voetballend worden we nog steeds beter vind ik. Voor de winter zat echter alles mee en nu op beslissende momenten dus niet. We houden te vaak een tegenstander in de wedstrijd, waar we allang de beslissing hadden moeten forceren."

GOED AFGEMAAKT Tegen OWIOS deed Veensche Boys het vrij goed, al blijft Van Vliet kritisch. ,,0-3 is een goede overwinning en dus ben ik tevreden. Toch hadden we voor rust meer afstand moeten nemen dan die ene treffer van Yannick Bouw." Na rust tekende Bouw voor de 0-2 en was het duel gespeeld. ,,Dat hebben we vaker gedacht. Nu hielden we echter controle en de 0-3 van Yannick was een goede afspiegeling van de verhoudingen.

Met 28 treffers is Yannick Bouw een heel opvallende en belangrijke speler voor Veensche Boys geworden. ,,Hij doet het fantastisch natuurlijk en zijn overstap richting Eemdijk, waarschijnlijk volgend seizoen derde divisie, is een terechte beloning. Yannick heeft drie seizoenen geleden een duidelijke keuze gemaakt en zich goed ontwikkeld. Hij is het niveau van de tweede klasse nu echt ontgroeid."

Veensche Boys is echter niet alleen Yannick Bouw, stelt Van Vliet. ,,We hebben een goede selectie en er komen meer talenten aan, dus promotie zou deze club absoluut niet misstaan. Daar gaan we alles aan doen, het liefst via een kampioenschap, maar als het moet, gaan we via de nacompetitie promotie zien af te dwingen."

Zaterdag wacht AVW en dat is geen eenvoudige tegenstander. ,,Er zijn geen makkeleijke tegenstanders, maar we willen druk houden op Scherpenzeel. Dus hoe we winnen, maakt me niet uit, alleen het resultaat telt."