• Kevin Hols loopt juichend weg na zijn 1-2 en Yannick Bouw wil meefeesten.

    Kees van den Heuvel

Benauwde winst houdt hoop Veensche Boys op toetje levend

NIJKERKERVEEN Bijna was het seizoen gespeeld voor Veensche Boys in Nieuwer ter Aa. Diep in blessuretijd hield Kevin Hols zijn ploeg echter in de race voor de nacompetitie met twee treffers. NiTa werd op het nippertje met 1-3 verslagen.

Rob Schoon

 

Het leek op voorhand een prima duel om ritme op te doen voor het slot van de competitie, maar Veensche Boys moest alle zeilen bijzetten om het laaggeklasseerde NiTA te verslaan. Spits Kevin Hols was de gevierde man met in totaal drie treffers in het duel.

 

COLLECTIEF Ondanks zijn bijdrage blijft Hols bescheiden. ,,Natuurlijk is het als spits heerlijk als je belangrijk bent. Dat geeft de overwinning voor mij persoonlijk extra glans. Het gaat echter te ver om mij als redder aan te wijzen, want we hebben dit met het hele team gedaan door te blijven gaan voor de winst." 

 

Zoals vaak deze competitie startte Veensche Boys sterk bij NiTA. ,,Het eerste half uur speelden we volgens mij erg goed en hadden we al voldoende kansen om het duel vroegtijdig naar ons toe te trekken. Het resulteerde echter alleen in één treffer en dan blijft de tegenstander hoop houden. Dat is ons dit seizoen al zo vaak gebeurd."

 

WIND TEGEN Na de rust ging het minder voorspoedig met de Veenders, toen ze tegen de wind in moesten spelen. ,,De wind was duidelijk in het voordeel van NiTA. Zij speelden veel met de lange bal en door de wind, die ze mee hadden, kregen we het lastig. De 1-1 was geen verrassing op dat moment en ons spel was toen behoorlijk zwak."

 

De bedoeling was om druk te blijven houden op de defensie van degradatiekandidaat NiTA. ,,Voetballend was de ploeg niet sterk, vond ik. De strijd die ze echter leverden, bracht ons aardig in de problemen. Toch bleven we de aanval zoeken, want we wisten dat we ons geen puntverlies konden veroorloven."

 

BLESSURE Kevin Hols was na de winterstop enkele weken niet van partij en moest daarna weer op zijn kansen wachten. ,,Tijdens mijn blessure deed Danny Brouwer het goed en dus keerde ik niet meteen terug in de basis. Nu is Danny echter geblesseerd en dus ga ik weer proberen om mijn plaats in de spits te behouden. Wat dat betreft was zaterdag wel een plusje."

 

Het duel leek gespeeld, maar diep in blessuretijd zorgde Hols voor de bevrijdende ommekeer. ,,Ik kopte een corner op de kruising, maar de bal werd weer terug gebracht. Toen de keeper onvoldoende ingreep, kon ik de bal aannemen en inschieten. Een heerlijk gevoel en zeker toen ik vlak erna ook de 1-3 kon intikken. Stefan Fredriksen profiteerde van de verkregen ruimte en legde de bal precies voor mijn voeten."

 

VERBETERING NODIG De 1-3 was een goed resultaat, maar op het spel viel wel wat aan te merken. ,,Dat moet zeker beter, want anders wordt het zaterdag tegen CSW al heel lastig. Maar we doen nog mee en de nacompetitie is nog steeds in beeld."