Afgetekende winst sc Hoevelaken

HOEVELAKEN Hoevelaken heeft zich prima hersteld van de nederlaag van een week eerder tegen DESTO. In Den Dolder speelde Hoevelaken een prima duel, wat een 0-3 overwinning opleverde tegen DOSC.

 

De koplopers verloren zaterdag, dus was er sprake van dubbele wins voor sc Hoevelaken. In Den Dolder startte de ploeg van Jan van den Heuvel fel en scherp. De gastheren kregen bijna geen ruimte om te spelen en Hoevelaken kreeg voldoende kansen. Het leverde slechts één doelpunt op voor de rust van Patrick Kloppenburg.

 

Dezelfde Kloppenburg kreeg na de pauze de bal op een presenteerblaadje van Dennis de Haas, zodat hij de 0-2 kon aantekenen. Het betekende een voortijdige beslissing en Hoevelaken had nog veel meer afstand kunnen nemen. De 0-3 einstand kwam echter pas in de slotfase op het scorebord.

 

De ingevallen Bart van der Marck was de doelpuntenmaker, wat zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Hoevelaken betekende. De overwinning zorgt ervoor dat Hoevelaken weer volop meedoet in de top van de derde klasse, waar zes ploegen dicht bij elkaar staan. Alle ingrediënten voor een spannende slotfase van de competitie zijn daarmee aanwezig.