Vier tips om de waarde van je woning te verhogen

19-09-2019, 08:40 |Van onze partner

Het kopen van een woning is voor veel mensen de grootste financiële beslissing in het leven. Als je eenmaal een huis hebt gekocht, wil je er natuurlijk alles aan doen om de waarde van je woning op niveau te houden. Hier profiteer je van als je besluit om nog een keer te gaan verhuizen. In dit artikel lees je hoe je de waarde van je woning verhoogt.
 

Vergroot de totale oppervlakte 
De totale oppervlakte is een belangrijk onderdeel van de waarde van je woning. Wanneer de het aantal vierkante meters groeit, verhoogt ook de waarde van de woning. Op deze manier is het dus makkelijk een waardeverhoging realiseren. Uiteraard is hier wel een investering voor nodig. Er zijn verschillende manieren om het aantal vierkante meters in huis te verhogen. Denk hier bijvoorbeeld aan een dakkapel, garage, nokverhoging of een uitbouw aan de achterkant van je huis.

Verbeter het energielabel
Elk huis heeft een verplicht energielabel. Een energielabel geeft aan hoe zuinig je huis is. Label A is het zuinigst en label G laat zien dat het huis veel energie verbruikt. Wanneer je energielabel verandert en je huis zuiniger is, verhoogt de waarde en bespaar je daarnaast op de kosten van energie. Er zijn verschillende manieren om het energielabel van je huis te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan goede isolatie, een zuinige cv ketel en het plaatsen van zonnepanelen.

Stap over op duurzame energie
Door over te stappen van fossiele energie naar duurzame energie, verhoog je ook de waarde van je woning. Hiervoor zijn bijvoorbeeld zonnepanelen en een zonneboiler nodig. Daarnaast verbeter je het energielabel, wat ook een positieve invloed op de waarde heeft.  Door bijvoorbeeld een zonneboiler en zonnepanelen te plaatsen, produceer je je eigen stroom en warmte. Hierdoor verbruik je direct minder betaalde energie en geniet je na de terugverdientijd van gratis energie. Maar wat kosten zonnepanelen of een zonneboiler tegenwoordig? Dit verschilt erg per huishouden, het hangt onder andere af van de hoeveelheid, de grootte, het aantal personen die het verbruikt, maar ook van de kwaliteit en het aantal zonuren natuurlijk.