• (v.l.n.r.) (De haai), locatiemanager Gabrielle Rack, wethouder Marly Klein en directeur Erik Hollander.

    Arjen Gerritsma
  • van links naar rechts: de haai, locatiemanager Gabrielle Rack, wethouder Marley Klein en directeur Erik Hollander

    Wijnand Kooijmans

Zwembad is overgedragen

NIJKERK Het Jaap van der Krol Bad in Nijkerk is officieel overgedragen. Exploitant Optisport heeft nog nog 25 mei om de puntjes op de i te zetten. Dan vindt 's avonds de opening plaats.

Wijnand Kooijmans

De overdracht was aanleiding voor een bijeenkomst, afgelopen maandag. Erik Hollander van aannemer Hollander Techniek droeg de sleutel over aan wethouder Marly Klein van de gemeente Nijkerk. Op haar beurt gaf ze deze door aan locatiemanager Gabriëlle Rack van Optisport. Als exploitant zijn zij de komende tien jaar verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het zwembad. Hollander Techniek blijft verantwoordelijk voor het onderhoud.

MOMENT Wethouder Marly Klein sprak van een bijzonder moment. Eind 2013 is, zo gaf zij aan, het besluit genomen een nieuw zwembad te gaan bouwen ter vervanging van Bad Bloemendal in Nijkerk en De Slag in Hoevelaken. Ondanks protesten van inwoners uit beide plaatsen heeft de meerderheid van de raad vastgehouden aan deze keuze.

Nu staat er, volgens Klein, een fantastisch bad dat op een mooie manier tot stand is gekomen. Aangepast aan de wensen van toekomstige gebruikers.

Mensen moeten zich, zo zegt Klein, thuis gaan voelen en veel naar het bad komen. ,,Ze komen dan letterlijk in een warm bad, dat is een goede garantie voor de toekomst.''

VERTRAGING De bouw heeft wel enige vertraging opgelopen. Onder meer door krapte op de arbeidsmarkt wat betreft geschoold personeel. Maar ook waren er lange leveringstijden als het ging om het benodigde materiaal. Gaat het binnen om de afwerking, buiten moet nog veel werk worden verzet voor de aanleg van de speelweide.

Rack heeft echter goede hoop dat de speelweide gelijk met de opening in gebruik kan worden genomen. Er komen onder meer een volleybalveld, een waterspeelplaats, schommels en een groot speeltoestel om lenigheid, fitheit en uithoudingsvermogens te testen. Anders is het met het buitenterras. Rack verwacht dat dit nog niet direct gereed is bij de opening.

ZONDAG De open dag voor de inwoners van de gemeente Nijkerk is zondag 27 mei. Volgens Rack is hier bewust voor gekozen. De dag eerder zijn er demonstraties, workshops, muziek en meer. Maar deze dag vindt ook de jaarlijkse Veluwe Wandeltocht plaats.

Beseft wordt dat door de keuze voor de zondag een deel van de bevolking uit principiële redenen de open dag zal mijden. Ter verontschuldiging zegt Rack dat zwembad Bloemendal ook altijd op zondag was geopend.

De opening betekent het einde van de beide huidige zwembaden in de gemeente Nijkerk. Plannen De Slag open te houden zijn, zo zegt wethouder Klein, niet haalbaar. Ook omdat de uitwerking ontbreekt en bij het open houden een claim dreigt voor de gemeente van exploitant Optisport.