• Harry Koelewijn

Zorgen over gevaarlijke situatie Amersfoortseweg

NIJKERK De slechte staat van onderhoud van de Amersfoortseweg tussen de rotonde ter hoogte van de Vrouwenweg en het Hoevelakense bos baart De Lokale Partij ernstig zorgen.

Wijnand Kooijmans

Dat blijkt uit de schriftelijke vragen die door Ries van Elteren van deze partij zijn gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Hij wil weten of men bekend is met het feit dat de opsluitbanden langs een groot deel van de weg los liggen van het asfalt en als het ware zijn geduwd in de naastgelegen groenstrook.

Van Elteren wil weten of het klopt dat de aannemer al tijdens het aanleggen van de banden heeft gewaarschuwd voor de nu optredende problemen. Dit vanwege het gebruik van de weg door zwaar verkeer. Verontrust vraagt hij zich af waarom door de gemeente niets wordt gedaan aan deze gevaarlijke situatie. De banden liggen al maanden los en de situatie wordt, zo is zijn constatering, steeds slechter en gevaarlijker.

Het raadslid vraagt zich af of de gemeente verantwoordelijk is voor het onderhoud van de weg en, indien het geval is, men dan bereid is zo snel mogelijk maatregelen te nemen. Wanneer een andere partij verantwoordelijk is wil Van Elteren dat het college hen vraag direct maatregelen te nemen om de onveilige situatie te beëindigen.