• Nationaal Fonds Kinderhulp

Zomerpretpakketten voor arme scholieren

NIJKERK Leergeld Nijkerk deelt aan het begin van de zomervakantie meerdere Zomerpretpakketten uit aan kinderen in de basisschoolleeftijd die opgroeien in armoede. De pakketten vinden hun weg naar gezinnen in het bestand van Leergeld Nijkerk in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. 

Het Zomerpretpakket is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp; een stevige rugzak boordevol spullen; een waterpistool, voetbal en alle benodigdheden voor een dagje waterpret, zoals een zwembril, bonnen voor zwemkleding, een badlaken en zonnebrand, maar ook stoepkrijt, spelletjes en boeken. Ook entreekaartjes, inclusief vervoer, voor een dagje Burgers Zoo, de bioscoop én de Efteling zitten er in.

Vorig jaar startte Nationaal Fonds Kinderhulp met het uitdelen van 300 Zomerpretpakketten in Nederland. Dat was een succes.  ,,Dat we dit jaar ook daadwerkelijk 2.000 pakketten uit kunnen delen in heel Nederland is voor ons een absolute mijlpaal," vertelt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp. ,,Ambitieus, maar helaas ook erg nodig," vult Nibud-directeur Gerjoke Wilmink, hem aan. ,,Want ondanks dat de economie hoogtij viert, geven de uitkomsten van onze Vakantiegeldenquête aan dat een groter deel van de Nederlanders dan vorig jaar, vakantie te duur vindt en daarom niet gaat."